Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
KROK 1: Gotujemy ziemniaki
Wodę wlewamy do garnka, solimy. Ziemniaki wrzucamy do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i odparowujemy.
KROK 2: Przygotowujemy sos mojo rojo
Do naczynia blendera wrzucamy czosnek i papryczki chili. Doprawiamy przyprawami, dolewamy ocet winny i miksujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
KROK 3: Przygotowujemy sos mojo verde
Do naczynia blendera dodajemy czosnek, kolendrę, wodę, ocet i przyprawy. Blendujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
Ziemniaki podajemy z sosami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
Ziemniaki Hasselback
Wyglądają świetnie i tak też smakują – szczególnie na świeżym powietrzu! Ziemniaki Hasselback z przepisu Darii to aromatyczna przekąska, którą przygotujesz w piekarniku lub na grillu.
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Pieczone ziemniaki nadziewane
Ziemniaki to świetny dodatek do dań z grilla! Wypróbuj je w nowej wersji – nadziewane fetą, awokado, suszonymi pomidorami i z nutą słodyczy w postaci granatu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Prosta paella z kurczakiem
- Pascha wielkanocna
- Włoskie ciasteczka Cantuccini
- Florentynki migdałowe
- Schab w cieście piwnym z kaszą jaglaną z karmelizowanymi jabłkami
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Spaghetti bolognese
- Bitki z szynki z dzika
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Sałatka z makaronu soba
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Trufelki migdałowe
- ZIELONY MAJONEZ
- Tort malinowy
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Dip z ciecierzycy
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Ubijany ganasz
- Hiszpańska zupa z soczewicy
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1369 dni temu
Bardzo to "danie" lubię ale z papas arugadas. Nasze ziemniaki, niestety, mają grubą niesmaczną skórkę , a ziemniaczki, małe, zgrabne i bez wżerów, jada się ze skórką. Andrzej
odpowiedz