Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
KROK 1: Gotujemy ziemniaki
Wodę wlewamy do garnka, solimy. Ziemniaki wrzucamy do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i odparowujemy.
KROK 2: Przygotowujemy sos mojo rojo
Do naczynia blendera wrzucamy czosnek i papryczki chili. Doprawiamy przyprawami, dolewamy ocet winny i miksujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
KROK 3: Przygotowujemy sos mojo verde
Do naczynia blendera dodajemy czosnek, kolendrę, wodę, ocet i przyprawy. Blendujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
Ziemniaki podajemy z sosami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
Ziemniaki Hasselback
Wyglądają świetnie i tak też smakują – szczególnie na świeżym powietrzu! Ziemniaki Hasselback z przepisu Darii to aromatyczna przekąska, którą przygotujesz w piekarniku lub na grillu.
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Pieczone ziemniaki nadziewane
Ziemniaki to świetny dodatek do dań z grilla! Wypróbuj je w nowej wersji – nadziewane fetą, awokado, suszonymi pomidorami i z nutą słodyczy w postaci granatu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grochem
- Sernik piernikowy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ryba po japońsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik krakowski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1430 dni temu
Bardzo to "danie" lubię ale z papas arugadas. Nasze ziemniaki, niestety, mają grubą niesmaczną skórkę , a ziemniaczki, małe, zgrabne i bez wżerów, jada się ze skórką. Andrzej
odpowiedz