Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
KROK 1: Gotujemy ziemniaki
Wodę wlewamy do garnka, solimy. Ziemniaki wrzucamy do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i odparowujemy.
KROK 2: Przygotowujemy sos mojo rojo
Do naczynia blendera wrzucamy czosnek i papryczki chili. Doprawiamy przyprawami, dolewamy ocet winny i miksujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
KROK 3: Przygotowujemy sos mojo verde
Do naczynia blendera dodajemy czosnek, kolendrę, wodę, ocet i przyprawy. Blendujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.
Ziemniaki podajemy z sosami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1745 dni temu
Bardzo to "danie" lubię ale z papas arugadas. Nasze ziemniaki, niestety, mają grubą niesmaczną skórkę , a ziemniaczki, małe, zgrabne i bez wżerów, jada się ze skórką. Andrzej
Odpowiedz