zobacz film Ziemniaki z 2 sosami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blender

KROK 1: Gotujemy ziemniaki

Wodę wlewamy do garnka, solimy. Ziemniaki wrzucamy do wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i odparowujemy.

KROK 2: Przygotowujemy sos mojo rojo

Do naczynia blendera wrzucamy czosnek i papryczki chili. Doprawiamy przyprawami, dolewamy ocet winny i miksujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.

KROK 3: Przygotowujemy sos mojo verde

Do naczynia blendera dodajemy czosnek, kolendrę, wodę, ocet i przyprawy. Blendujemy. Gdy składniki się połączą, podczas blendowania dolewamy cienkim strumieniem oliwę. Gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji, przekładamy go do miseczki.

Ziemniaki podajemy z sosami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1198 dni temu
    Bardzo to "danie" lubię ale z papas arugadas. Nasze ziemniaki, niestety, mają grubą niesmaczną skórkę , a ziemniaczki, małe, zgrabne i bez wżerów, jada się ze skórką. Andrzej

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!