
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- ostry nóż
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: NACINAMY ZIEMNIAKI
Dokładnie umyte ziemniaki w skórkach nacinamy co 2 mm na ⅔ głębokości tak, by stworzyć harmonijkę. Uważamy, by nie przeciąć ich do końca.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAW
Czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy w misce solą i pieprzem. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, resztę przypraw oraz ser starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy.
Krok 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy i nacieramy mieszanką, a z wierzchu posypujemy sezamem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 200°C.
Gotowe ziemniaki podajemy z liśćmi świeżej mięty i papryczką chili pokrojoną w plasterki.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Szare kluski
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Tagliatelle z kurczakiem
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczone bataty z piekarnika
- Krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
2249 dni temu
Jeżeli taka ładna i sympatyczna Pani proponuje ten przepis to musi być pyszne.
Odpowiedz
2269 dni temu
olej kokosowy nie nadaje sie do smazenia , jest szkodliwy
Odpowiedz
2118 dni temu
ludzie jedzą też smalec i dalej żyją
2276 dni temu
I to wszystko w kategorii "Dania na grilla".... idę na inną stronę...
Odpowiedz
2306 dni temu
No to teraz powiedzcie mi, jak mam wymieszac 100g tartego grana padano z tak małą ilością oleju? i żeby to miało konsystencję do nacierania, no jak? Miejcie odwagę "kucharze" z Lidla i odpowiedzcie mi.
Odpowiedz
2305 dni temu
Danielu, zachęcamy do obejrzenia filmu, gdzie widać, jak Daria przygotowuje tę mieszankę. Jeśli Twoim zdaniem mieszanka wymaga więcej oleju, spokojnie możesz dodać go więcej :) Powodzenia!
2603 dni temu
Fajny przepis! Polecam!:)
Odpowiedz