Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- ostry nóż
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: NACINAMY ZIEMNIAKI
Dokładnie umyte ziemniaki w skórkach nacinamy co 2 mm na ⅔ głębokości tak, by stworzyć harmonijkę. Uważamy, by nie przeciąć ich do końca.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAW
Czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy w misce solą i pieprzem. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, resztę przypraw oraz ser starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy.
Krok 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy i nacieramy mieszanką, a z wierzchu posypujemy sezamem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 200°C.
Gotowe ziemniaki podajemy z liśćmi świeżej mięty i papryczką chili pokrojoną w plasterki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
2295 dni temu
Jeżeli taka ładna i sympatyczna Pani proponuje ten przepis to musi być pyszne.
Odpowiedz
2315 dni temu
olej kokosowy nie nadaje sie do smazenia , jest szkodliwy
Odpowiedz
2164 dni temu
ludzie jedzą też smalec i dalej żyją
2322 dni temu
I to wszystko w kategorii "Dania na grilla".... idę na inną stronę...
Odpowiedz
2352 dni temu
No to teraz powiedzcie mi, jak mam wymieszac 100g tartego grana padano z tak małą ilością oleju? i żeby to miało konsystencję do nacierania, no jak? Miejcie odwagę "kucharze" z Lidla i odpowiedzcie mi.
Odpowiedz
2351 dni temu
Danielu, zachęcamy do obejrzenia filmu, gdzie widać, jak Daria przygotowuje tę mieszankę. Jeśli Twoim zdaniem mieszanka wymaga więcej oleju, spokojnie możesz dodać go więcej :) Powodzenia!
2649 dni temu
Fajny przepis! Polecam!:)
Odpowiedz