zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • ostry nóż
  • tarkę o drobnych oczkach

Krok 1: NACINAMY ZIEMNIAKI

Dokładnie umyte ziemniaki w skórkach nacinamy co 2 mm na ⅔ głębokości tak, by stworzyć harmonijkę. Uważamy, by nie przeciąć ich do końca.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAW

Czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy w misce solą i pieprzem. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, resztę przypraw oraz ser starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy.

Krok 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy i nacieramy mieszanką, a z wierzchu posypujemy sezamem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 200°C.

Gotowe ziemniaki podajemy z liśćmi świeżej mięty i papryczką chili pokrojoną w plasterki.   

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    30 dni temu
    Jeżeli taka ładna i sympatyczna Pani proponuje ten przepis to musi być pyszne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    50 dni temu
    olej kokosowy nie nadaje sie do smazenia , jest szkodliwy

    odpowiedz

  • Gościu Gościu
    57 dni temu
    I to wszystko w kategorii "Dania na grilla".... idę na inną stronę...

    odpowiedz

  • Daniel Daniel
    87 dni temu
    No to teraz powiedzcie mi, jak mam wymieszac 100g tartego grana padano z tak małą ilością oleju? i żeby to miało konsystencję do nacierania, no jak? Miejcie odwagę "kucharze" z Lidla i odpowiedzcie mi.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    86 dni temu
    Danielu, zachęcamy do obejrzenia filmu, gdzie widać, jak Daria przygotowuje tę mieszankę. Jeśli Twoim zdaniem mieszanka wymaga więcej oleju, spokojnie możesz dodać go więcej :) Powodzenia!
  • Gość Gość
    384 dni temu
    Fajny przepis! Polecam!:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram