zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • ostry nóż
  • tarkę o drobnych oczkach

Krok 1: NACINAMY ZIEMNIAKI

Dokładnie umyte ziemniaki w skórkach nacinamy co 2 mm na ⅔ głębokości tak, by stworzyć harmonijkę. Uważamy, by nie przeciąć ich do końca.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAW

Czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy w misce solą i pieprzem. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, resztę przypraw oraz ser starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy.

Krok 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy i nacieramy mieszanką, a z wierzchu posypujemy sezamem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 200°C.

Gotowe ziemniaki podajemy z liśćmi świeżej mięty i papryczką chili pokrojoną w plasterki.   

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    17 dni temu
    Fajny przepis! Polecam!:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram