Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Podpiekamy warzywa i mięso
Wszystkie rodzaje mięsa dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Z kurczaka wycinamy piersi i odkładamy. Szponder kroimy na mniejsze kawałki. Wraz z udami kaczymi pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut. Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Podpiekamy w piekarniku wraz z mięsem na złoty kolor.
Krok 2: Dodajemy przyprawy do rosołu
Warzywa i mięso przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Dodajemy przyprawy, a także pokrojony na mniejsze kawałki korpus kurczaka wraz z udami. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 4 godziny. Następnie studzimy rosół wraz z warzywami i mięsem. Ugotowane mięso drobno siekamy, możemy podać je z rosołem lub przeznaczyć na mięsny farsz.
Krok 3: Pieczemy ziemniaki
Ziemniaki pieczemy w skórce w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z rosołem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
Duszone udka z indyka na winie
Włoskie danie w czeskiej interpretacji. Soczyste mięso w aromatycznym sosie z pewnością zachwyci Twoich gości!
Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Zupę grzybową można przygotować na tysiąc sposobów! Zobacz, jak ją przygotowuje ppłk Krzysztof Przepiórka!
Barszcz
Szukasz sprawdzonego przepisu na barszcz? Wypróbuj nasz przepis na zupę, podaną z kwaśną śmietaną!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Minipizza z kabanosami
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Krem z gotowanym indykiem
- Rosół z gęsi z warzywami
- Rosół z makaronem
- Sałatka z młodych warzyw
- Najlepszy rosół
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Rosół drobiowo-wołowy
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Ciasto z porzeczkami i bezą
- 2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
- Tort piernikowo-kajmakowy
- Muffiny omletowe
- Dacquoise orzechowe
- Drożdżowy zawijaniec z migdałami
- Minitorcik migdałowy "Paris"
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Welsch z północnej Francji z serem cheddar
- Ciasto cynamonowe z gruszkami
- Kotlety z mielonej wieprzowiny à la Robert Burneika
- Bagietka z serem camembert i truskawkami
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1986 dni temu
jestem marek kruszwil
odpowiedz