zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Gotujemy kolby kukurydzy

Do dużego garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier i wrzucamy obrane kolby kukurydzy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy nie dłużej niż 8 minut.

KROK 2: Przygotowujemy sos serowy

Na patelni roztapiamy masło i dodajemy 2 łyżki mąki. Smażymy 3-4 minuty, aż mąka nabierze rumianego koloru. Cały czas mieszając, dolewamy mleko. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż całość zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy ser starty na tarce o grubych oczkach. Mieszamy, aż powstanie gładki, kremowy sos. Do sosu dodajemy posiekaną pietruszkę.

KROK 3: Kolby kukurydzy podajemy z sosem

Ugotowane kolby kukurydzy wykładamy na talerze. Sos przelewamy do miski. Podajemy razem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram