Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy sos

Jogurt mieszamy z konfiturą różaną oraz sokiem wyciśniętym z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z posiekaną miętą. Sos dekorujemy ziarenkami granatu.

Krok 2: Blendujemy warzywa

Kukurydzę osączamy na sitku, odkładamy na bok 3 łyżki ziaren, resztę wkładamy do kielicha blendera. Dodajemy posiekane szalotki i chili – blendujemy całość na gładką masę. Przekładamy do miski. Mieszamy z pozostałą częścią ziaren kukurydzy.

Krok 3: Przygotowujemy ciasto

Mąkę mieszamy z sodą, odrobiną soli i pieprzu. Jajko ubijamy mikserem w osobnej misce. Masę kukurydzianą łączymy z jajkiem i suchymi składnikami – dokładnie mieszamy. Dodajemy bazylię i pietruszkę. Jeśli ciasto będzie za rzadkie – dodajemy więcej mąki.

Krok 4: Smażymy placuszki

Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor. Placki dekorujemy sosem i posiekaną miętą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    135 dni temu
    Pyszne placuszki! Polecam:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram