Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rękaw do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- wałek do ciasta
Krok 1: Pieczemy schab
Schab nacieramy przyprawami i musztardą francuską. Obsmażamy z każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem. Umieszczamy w rękawie do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 45 minut. Mięso wyciągamy, studzimy i kroimy w cienkie plastry.
Krok 2: Smażymy placuszki
Oba rodzaje mąki mieszamy z wodą i solą i wyrabiamy ciasto. Jeśli będzie kleiste, podsypujemy stopniowo mąką. Odstawiamy na 15 minut. Z ciasta formujemy kulki o średnicy ok. 4-5 cm. Rozwałkowujemy je cienko na blacie oprószonym mąką. Rozgrzewamy patelnię i na dużym ogniu, bez dodatku tłuszczu, smażymy placki przez 20 sekund z każdej strony. Podczas smażenia placki powinny się delikatnie napowietrzyć.
Krok 3: Przygotowujemy pastę z buraków
Upieczone buraki ścieramy na tarce. Ser feta kruszymy. Papryczkę chili siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4: Łączymy składniki dania
Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika. Na każdy placek nakładamy kolejno: rukolę, pastę z buraków, plasterki schabu i plasterki ogórka. Skrapiamy oliwą i posypujemy pestkami słonecznika.
Zobacz podobne
przepisy
Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.
Kotleciki ziemniaczane z kaszą
Kotleciki z ziemniakami, kaszą jaglaną i ukrytym w środku majerankowym twarożkiem! Przepis prosto od Karola Okrasy!
Placuszki warzywne
Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!
Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
Miniplacuszki warzywne doskonale smakują jako przekąska lub drugie śniadanie do pracy. Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Kokosowa panna cotta
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mus truskawkowy
- Tort malinowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Muffinki brownie
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Zupa taco
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Tropikalne smoothie z liczi
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Chrupiące podudzia kurczaka z kolbą kukurydzy
- Kopytka gryczane z delikatnym bolognese
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Chlebowy suflet z serem
- Batony z orzechami pekan
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Spaghetti z łososiem
- Dżem z włoskich śliwek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2035 dni temu
Zrobiłam, bardzo dobre! :) tylko wymaga trochę pracy ;)
odpowiedz