
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier kuchenny
- patelnię
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię oczyszczamy, marchew obieramy, po czym oba warzywa ścieramy drobno na tarce. Następnie mieszamy je z cebulą, jajkiem, mąką i oregano, doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Z gotowego ciasta smażymy 18-20 małych placuszków przez 2-3 minuty z jednej strony. Osączamy je na papierze kuchennym.
KROK 3: ŁĄCZYMY PLACUSZKI Z RYBĄ I JOGURTEM
Jogurt doprawiamy skórką z cytryny i solą. Pstrąga tęczowego rwiemy na kawałki. Na każdym placuszku układamy po jednym kawałku ryby i robimy kleks z jogurtu. Całość ozdabiamy listkami oregano według uznania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Boczek pieczony
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)