Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • papier kuchenny
  • patelnię

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię oczyszczamy, marchew obieramy, po czym oba warzywa ścieramy drobno na tarce. Następnie mieszamy je z cebulą, jajkiem, mąką i oregano, doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Z gotowego ciasta smażymy 18-20 małych placuszków przez 2-3 minuty z jednej strony. Osączamy je na papierze kuchennym.

KROK 3: ŁĄCZYMY PLACUSZKI Z RYBĄ I JOGURTEM

Jogurt doprawiamy skórką z cytryny i solą. Pstrąga tęczowego rwiemy na kawałki. Na każdym placuszku układamy po jednym kawałku ryby i robimy kleks z jogurtu. Całość ozdabiamy listkami oregano według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Serowe placuszki z sosem malinowym

Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Serowe placuszki z sosem malinowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Placuszki z kurczaka i szynki

To jedno z tych dań, które lubią dzieci. Sprawia to delikatne mięso z kurczaka oraz pyszny sos z dodatkiem pistacji.

Placuszki z kurczaka i szynki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!