Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier kuchenny
- patelnię
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię oczyszczamy, marchew obieramy, po czym oba warzywa ścieramy drobno na tarce. Następnie mieszamy je z cebulą, jajkiem, mąką i oregano, doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Z gotowego ciasta smażymy 18-20 małych placuszków przez 2-3 minuty z jednej strony. Osączamy je na papierze kuchennym.
KROK 3: ŁĄCZYMY PLACUSZKI Z RYBĄ I JOGURTEM
Jogurt doprawiamy skórką z cytryny i solą. Pstrąga tęczowego rwiemy na kawałki. Na każdym placuszku układamy po jednym kawałku ryby i robimy kleks z jogurtu. Całość ozdabiamy listkami oregano według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Placuszki warzywne
Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!
Placuszki z kurczaka i szynki
To jedno z tych dań, które lubią dzieci. Sprawia to delikatne mięso z kurczaka oraz pyszny sos z dodatkiem pistacji.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Wrapy z szynką i mango
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Zupa instant
- Klasyczna sałatka grecka
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Wegetariańskie kanapki
- Muffinki ze śliwkami
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Sushi z banana
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Tort bezowy ze śliwkami i malinami
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Szparagi na 3 sposoby
- Czekoladowy pudding z croissantów
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Wegańskie tofumisu
- Lody wegańskie
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Pikantne smoothie z kaki
- Kalafiorowa zupa krem
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Szpecle ze szpinakiem z serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)