
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 400 ml
- robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
Przygotuj wcześniej:
Jajka przechowuj w temperaturze pokojowej, aby nie były zimne w momencie użycia. Jedno z jajek ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW
Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.
Dodać ogórek konserwowy i kapary. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 7 i przełożyć do innego naczynia.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE SOSU
Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 3.
Ustawić robot na 4 minuty/prędkość 4. Włączyć i powoli lać olej, stopniowo zwiększając ilość, na pokrywę, żeby spływał po miarce kroplami do wnętrza pojemnika. Stopniowo zwiększać dozę oleju.
Do majonezu dodać rozdrobnione składniki i wszystko mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 2.
Na koniec posiekać ugotowane na twardo jajko, dodać je do sosu i mieszać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 4.
RADY
Remulada w lodówce zachowuje świeżość 3 dni.
Smak remulady można uatrakcyjnić, dodając do niej zalewę z ogórków konserwowych.
Komentarze (0)