Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 400 ml
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Jajka przechowuj w temperaturze pokojowej, aby nie były zimne w momencie użycia. Jedno z jajek ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW
Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.
Dodać ogórek konserwowy i kapary. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 7 i przełożyć do innego naczynia.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE SOSU
Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 3.
Ustawić robot na 4 minuty/prędkość 4. Włączyć i powoli lać olej, stopniowo zwiększając ilość, na pokrywę, żeby spływał po miarce kroplami do wnętrza pojemnika. Stopniowo zwiększać dozę oleju.
Do majonezu dodać rozdrobnione składniki i wszystko mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 2.
Na koniec posiekać ugotowane na twardo jajko, dodać je do sosu i mieszać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 4.
RADY
Remulada w lodówce zachowuje świeżość 3 dni.
Smak remulady można uatrakcyjnić, dodając do niej zalewę z ogórków konserwowych.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na sos bolognese
Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.
Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.
Sos do pizzy
Nie ma dobrej pizzy bez doskonałego sosu. Ten przepis sprawi, że kawałek ciasta zyska na smaku i charakterze. Wypróbuj go koniecznie!
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
35 dni temu
sos majonezowy, a w składnikach nie ma majonezu :) Na pewno ma być 0,3 litra oleju?
odpowiedz
34 dni temu
W składnikach nie ma majonezu, ponieważ przygotowując sos, robimy domowy majonez. Właśnie dlatego potrzebne jest 0,3 l oleju :)