![Remulada Remulada](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f682eb59c4bb-0559bcf06fb1-kw42-2022-remulada.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 400 ml
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Jajka przechowuj w temperaturze pokojowej, aby nie były zimne w momencie użycia. Jedno z jajek ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW
Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.
Dodać ogórek konserwowy i kapary. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 7 i przełożyć do innego naczynia.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE SOSU
Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 3.
Ustawić robot na 4 minuty/prędkość 4. Włączyć i powoli lać olej, stopniowo zwiększając ilość, na pokrywę, żeby spływał po miarce kroplami do wnętrza pojemnika. Stopniowo zwiększać dozę oleju.
Do majonezu dodać rozdrobnione składniki i wszystko mieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 2.
Na koniec posiekać ugotowane na twardo jajko, dodać je do sosu i mieszać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 4.
RADY
Remulada w lodówce zachowuje świeżość 3 dni.
Smak remulady można uatrakcyjnić, dodając do niej zalewę z ogórków konserwowych.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na sos bolognese
Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.
![Przepis na sos bolognese](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/07eb2f185240-8464ce5a52-Sauce-Bolognese.webp)
Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.
![Sos beszamelowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4dac77d1fbdc-2884dc7cfb-beszamel_kw12_2016.webp)
Sos do pizzy
Nie ma dobrej pizzy bez doskonałego sosu. Ten przepis sprawi, że kawałek ciasta zyska na smaku i charakterze. Wypróbuj go koniecznie!
![Sos do pizzy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a33701f80d0b-250bea5352ba-kw49-kinga-paruzel-sos-do-pizzy-1243x700.webp)
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
![Sos koperkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1228499ae72d-5a9a14d59d95-kw29-2022-lidl-sos koperkowy-1200x700_.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Marynata azjatycka
- Rolada cytrynowa
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Zielona maślanka
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Zupa instant
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Chlebek w stylu włoskim
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Wegetariańskie hot dogi
- Wegański bekon z tempehu
- Zielone tosty francuskie
- Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Koktajl owocowo-warzywny
- Lody truskawkowo-miętowe
- Jabłkowy chutney z piwem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jagielnik czekoladowy z jeżynami i czereśniami
- Ciasto czekoladowe z gruszkami
- Sos tzatziki
- Tornado dog
Komentarze (0)