Smoothie „Energia”

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser, blender lub blender kielichowy

Sposób przygotowania:

Krok 1: KROIMY MANGO

Mango kroimy wzdłuż, odcinając od owocu plastry miąższu tak, by ominąć pestkę. Każdy plaster miąższu kroimy w szachownicę tak, by nie naruszyć skóry. Skórę wywijamy na drugą stronę, uzyskując jeżyka z miąższu. Kostki miąższu odcinamy od skórki i przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.

Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SMOOTHIE

Dodajemy maliny, truskawki, płatki owsiane, syrop z agawy i wodę kokosową.

Krok 3: MIKSUJEMY SMOOTHIE

Wszystkie składniki miksujemy na gładkie, jednolite smoothie. Gotowe smoothie przelewamy do szklanek.

WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przechować smoothie, przelej je do czystego pojemnika, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce do kilku godzin. Smoothie ze świeżych owoców najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!