Tatar z łososia wędzonego z ziołową sałatką ogórkową
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • obieraczkę do warzyw

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Przekładamy do miseczki i zalewamy połową octu.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY TATAR Z ŁOSOSIA

Łososia kroimy w drobną kostkę i mieszamy z marynatą ze skórki z pomarańczy, soli, pieprzu, chrzanu i 1 łyżeczki kwaśnej śmietany.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z OGÓRKA

Ogórek myjemy i kroimy w długie, cienkie pasy za pomocą obieraczki do warzyw. Lekko solimy i marynujemy w pozostałym occie. Ogórek posypujemy koperkiem i rzeżuchą.

KROK 4: PODAJEMY TATAR

Tatar z łososia wykładamy na talerz, nadając mu kształt pierścienia lub koła. Dekorujemy marynowaną cebulą, resztą śmietany i kawiorem. Obok wykładamy sałatkę z marynowanego ogórka i dekorujemy ją ziołami. Całość skrapiamy olejem z pestek dyni.

Wskazówka: Aby danie było bardziej sycące, można podać do niego pumpernikiel.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!