Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- obieraczkę do warzyw
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Przekładamy do miseczki i zalewamy połową octu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY TATAR Z ŁOSOSIA
Łososia kroimy w drobną kostkę i mieszamy z marynatą ze skórki z pomarańczy, soli, pieprzu, chrzanu i 1 łyżeczki kwaśnej śmietany.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z OGÓRKA
Ogórek myjemy i kroimy w długie, cienkie pasy za pomocą obieraczki do warzyw. Lekko solimy i marynujemy w pozostałym occie. Ogórek posypujemy koperkiem i rzeżuchą.
KROK 4: PODAJEMY TATAR
Tatar z łososia wykładamy na talerz, nadając mu kształt pierścienia lub koła. Dekorujemy marynowaną cebulą, resztą śmietany i kawiorem. Obok wykładamy sałatkę z marynowanego ogórka i dekorujemy ją ziołami. Całość skrapiamy olejem z pestek dyni.
Wskazówka: Aby danie było bardziej sycące, można podać do niego pumpernikiel.
Zobacz podobne
przepisy
Tatar z łososia
Oryginalny pomysł na wędzonego łososia – delikatny tatar podany z marynowanymi grzybkami, chrzanem i sosem sojowym.
Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Wypróbuj niezwykły przepis Okrasy na tatar z łososia z sałatką z upieczonego buraka i sosem mango.
Tatar na dwa sposoby
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!
Wegański tatar
W pełni roślinna odsłona tej klasycznie mięsnej przystawki poleca się wszystkim, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować wegański tatar, wykorzystując przepis Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kulebiak z łososiem
- Tatar z łososia
- Dżem nektarynkowy z wanilią
- Skórka pomarańczowa w syropie
- Gruszki w syropie
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Tatar wołowy
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Tarta z kremem chałwowym
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Szakszuka z kaszą pęczak
- Sałatka z grillowanych owoców
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Kaczka pieczona w sosie z imbiru i kwasu chlebowego, ze smażoną młodą cebulką i prażonymi śliwkami
- Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Calzone
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Kanapka z gofrów
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Trifle makaronikowe
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)