Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- obieraczkę do warzyw
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Przekładamy do miseczki i zalewamy połową octu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY TATAR Z ŁOSOSIA
Łososia kroimy w drobną kostkę i mieszamy z marynatą ze skórki z pomarańczy, soli, pieprzu, chrzanu i 1 łyżeczki kwaśnej śmietany.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z OGÓRKA
Ogórek myjemy i kroimy w długie, cienkie pasy za pomocą obieraczki do warzyw. Lekko solimy i marynujemy w pozostałym occie. Ogórek posypujemy koperkiem i rzeżuchą.
KROK 4: PODAJEMY TATAR
Tatar z łososia wykładamy na talerz, nadając mu kształt pierścienia lub koła. Dekorujemy marynowaną cebulą, resztą śmietany i kawiorem. Obok wykładamy sałatkę z marynowanego ogórka i dekorujemy ją ziołami. Całość skrapiamy olejem z pestek dyni.
Wskazówka: Aby danie było bardziej sycące, można podać do niego pumpernikiel.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)