Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY PORA I PIECZARKI
Pora i pieczarki drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane składniki przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliły.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Do miski dodajemy mąkę, kefir, sodę i sól. Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i plastyczne, w razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej mąki.
KROK 3: WAŁKUJEMY CIASTO
Gotowe ciasto dość cienko wałkujemy i za pomocą szklanki wycinamy z niego kółeczka.
WSKAZÓWKA! W razie potrzeby kółka możemy jeszcze odrobinę rozwałkować. Ciasto może być tak cienkie, jak lubimy.
KROK 4: LEPIMY SEROWE UDKA
Ser kroimy w małą kostkę. Na każdym kółku z ciasta wykładamy 1 łyżeczkę farszu, kładziemy na nim paluszek (tak, aby jego środek znajdował się na środku ciasta), kostkę lub dwie kostki sera i całość sklejamy jak pieroga. Każdego tak przygotowanego pieroga przekrawamy na pół.
KROK 5: PANIERUJEMY I SMAŻYMY SEROWE UDKA
Jajka roztrzepujemy. Bułkę tartą przesypujemy do osobnej miski. Każde serowe udko maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Serowe udka smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańska naan pizza
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.
Bezmięsne pyszności!
Udowadniamy, że wegetariańskie dania też mogą smakować świetnie. Koniecznie wypróbuj przepis na makaron z pesto buraczkowym.
Wegetariańskie chili z batatami
Chili może smakować równie pysznie bez mięsnych dodatków. Skosztuj lżejszej wersji chili, idealnej na ciepłe, rodzinne wieczory.
Bezmięsny pie
Pyszne, aromatyczne danie, inspirowane amerykańskimi i brytyjskimi wytrawnymi ciastami, w wersji bez mięsa. Ta rozgrzewająca i szybka w przygotowaniu zapiekanka świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ravioli z mięsem
- Cukinia w koperkowej marynacie
- Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka warzywne ciastko
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Pizza z patelni
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Ravioli z dynią
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
Komentarze (0)