![Bezmięsne udka serowe Bezmięsne udka serowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/d44c7d419428-127df8dde7e9-kw03-2024-paula-bonowicz-golec-bezmiesne-udka-serowe.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY PORA I PIECZARKI
Pora i pieczarki drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane składniki przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliły.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Do miski dodajemy mąkę, kefir, sodę i sól. Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i plastyczne, w razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej mąki.
KROK 3: WAŁKUJEMY CIASTO
Gotowe ciasto dość cienko wałkujemy i za pomocą szklanki wycinamy z niego kółeczka.
WSKAZÓWKA! W razie potrzeby kółka możemy jeszcze odrobinę rozwałkować. Ciasto może być tak cienkie, jak lubimy.
KROK 4: LEPIMY SEROWE UDKA
Ser kroimy w małą kostkę. Na każdym kółku z ciasta wykładamy 1 łyżeczkę farszu, kładziemy na nim paluszek (tak, aby jego środek znajdował się na środku ciasta), kostkę lub dwie kostki sera i całość sklejamy jak pieroga. Każdego tak przygotowanego pieroga przekrawamy na pół.
KROK 5: PANIERUJEMY I SMAŻYMY SEROWE UDKA
Jajka roztrzepujemy. Bułkę tartą przesypujemy do osobnej miski. Każde serowe udko maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Serowe udka smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańska naan pizza
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.
![Wegetariańska naan pizza](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/17261f28b0f0-aafbc1ea51-Kuchnia_Lidla_PL_Luty_14093_S_37780_-Wegetarianska-naan-pizza_960x540.webp)
Bezmięsne pyszności!
Udowadniamy, że wegetariańskie dania też mogą smakować świetnie. Koniecznie wypróbuj przepis na makaron z pesto buraczkowym.
![Bezmięsne pyszności!](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a19d894460ef-7bc69660f7-blog_duzy_kw12_pl.webp)
Wegetariańskie chili z batatami
Chili może smakować równie pysznie bez mięsnych dodatków. Skosztuj lżejszej wersji chili, idealnej na ciepłe, rodzinne wieczory.
![Wegetariańskie chili z batatami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4e349d9d6f68-c62e6a2acc10-vegetarisches-Chili.webp)
Bezmięsny pie
Pyszne, aromatyczne danie, inspirowane amerykańskimi i brytyjskimi wytrawnymi ciastami, w wersji bez mięsa. Ta rozgrzewająca i szybka w przygotowaniu zapiekanka świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny!
![Bezmięsny pie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/214955b80969-2bc925ec5a39-kw02-2023-kinga-paruzel-bezmiesny-pie_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ravioli z mięsem
- Cukinia w koperkowej marynacie
- Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka warzywne ciastko
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Pizza z patelni
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Ravioli z dynią
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
Komentarze (0)