Czekoladowe nicecream
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

Banany obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Zamrażać co najmniej 8 godzin w zamrażalniku. W tym celu na desce przykrytej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki bananów w taki sposób, aby się ze sobą nie skleiły.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: Miksowanie awokado

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i połowę miąższu włożyć w kawałkach do pojemnika miksującego. Resztę awokado zużyć do czego innego.

Krok 2: Łączenie wszystkich składników

Dodać zamrożone kawałki bananów, kakao i syrop z agawy i miksować wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 8. Powstałą masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika, po czym miksować powtórnie (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 8. Natychmiast podawać.

RADA

Aby przygotować nieco inny wariant nicecream, wystarczy zastąpić jednego banana (150 g) taką samą ilością innych owoców, np. mrożonych malin lub truskawek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!