Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Banany obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Zamrażać co najmniej 8 godzin w zamrażalniku. W tym celu na desce przykrytej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki bananów w taki sposób, aby się ze sobą nie skleiły.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Miksowanie awokado
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i połowę miąższu włożyć w kawałkach do pojemnika miksującego. Resztę awokado zużyć do czego innego.
Krok 2: Łączenie wszystkich składników
Dodać zamrożone kawałki bananów, kakao i syrop z agawy i miksować wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 8. Powstałą masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika, po czym miksować powtórnie (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 8. Natychmiast podawać.
RADA
Aby przygotować nieco inny wariant nicecream, wystarczy zastąpić jednego banana (150 g) taką samą ilością innych owoców, np. mrożonych malin lub truskawek.
Zobacz podobne
przepisy
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
Idealnie kremowe, domowe i wegańskie lody z czereśniami! To najlepsza propozycja na upalne dni – przygotujesz je zarówno przy użyciu maszynki, jak i bez niej!
Wegańskie lody z awokado z truflami czekoladowymi
Oryginalne, proste i pyszne przepisy to nasza wizytówka. Właśnie takie są wegańskie lody z awokado podane z truflami czekoladowymi, którymi zaskoczysz gości. Wypróbuj raz, a będziesz do nich wracać!
Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Kisiel z owoców lasu
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Tort bezowy z poziomkami
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Koktajl z krewetek
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Ciasto z batatów i mango
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Kokosowa panna cotta
- Przecier ze świeżych owoców
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Zupa instant
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Masło truskawkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mus truskawkowy
- Mango Margarita bez alkoholu
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Wegański deser czekoladowy z chia
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Kluski kładzione
- Ciastka z grzybami
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Batoniki owsiane z 4 składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)