Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Banany obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Zamrażać co najmniej 8 godzin w zamrażalniku. W tym celu na desce przykrytej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki bananów w taki sposób, aby się ze sobą nie skleiły.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Miksowanie awokado
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i połowę miąższu włożyć w kawałkach do pojemnika miksującego. Resztę awokado zużyć do czego innego.
Krok 2: Łączenie wszystkich składników
Dodać zamrożone kawałki bananów, kakao i syrop z agawy i miksować wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 8. Powstałą masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika, po czym miksować powtórnie (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 8. Natychmiast podawać.
RADA
Aby przygotować nieco inny wariant nicecream, wystarczy zastąpić jednego banana (150 g) taką samą ilością innych owoców, np. mrożonych malin lub truskawek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)