Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY RABARBAR Z HIBISKUSEM I SYROPEM KLONOWYM

Rabarbar pokrojony w talarki łączymy w rondelku z hibiskusem i ¼ szklanki syropu klonowego. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Studzimy do temperatury pokojowej i wkładamy do lodówki na godzinę.

KROK 2: ŁĄCZYMY RABARBAR Z JOGURTEM I SYROPEM KLONOWYM

Połowę rabarbaru łączymy ze schłodzonym jogurtem naturalnym i pozostałym syropem klonowym.

KROK 3: MROZIMY LODY

Rabarbar wymieszany z jogurtem i syropem warstwami przekładamy do pojemnika na zmianę z pozostałą częścią rabarbaru. Wkładamy do zamrażalki na 3 godziny. Co 30 minut wyjmujemy lody i mieszamy.

KROK 4: DEKORUJEMY LODY

Przed podaniem posypujemy lody liofilizowanymi malinami i musli.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram