Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY RABARBAR Z HIBISKUSEM I SYROPEM KLONOWYM
Rabarbar pokrojony w talarki łączymy w rondelku z hibiskusem i ¼ szklanki syropu klonowego. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
Studzimy do temperatury pokojowej i wkładamy do lodówki na godzinę.
KROK 2: ŁĄCZYMY RABARBAR Z JOGURTEM I SYROPEM KLONOWYM
Połowę rabarbaru łączymy ze schłodzonym jogurtem naturalnym i pozostałym syropem klonowym.
KROK 3: MROZIMY LODY
Rabarbar wymieszany z jogurtem i syropem warstwami przekładamy do pojemnika na zmianę z pozostałą częścią rabarbaru. Wkładamy do zamrażalki na 3 godziny. Co 30 minut wyjmujemy lody i mieszamy.
KROK 4: DEKORUJEMY LODY
Przed podaniem posypujemy lody liofilizowanymi malinami i musli.
Zobacz podobne
przepisy
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
Orzeźwiający napój żniwny może być świetną bazą do przygotowania domowego kisielu! Wykorzystaj przepis Pawła i ciesz się smakiem lekkiego, kojarzącego się z latem deseru z truskawkami.
Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
Podkręć smak lodów waniliowych malinami i kokosem. To naprawdę proste. I jakie pyszne! Sprawdź sam!
Lody truskawkowo-miętowe
Wypróbuj przepis na orzeźwiające lody truskawkowo-miętowe! Łatwe w wykonaniu, idealne na upalne dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sorbet kiwi na patyku
- Placek z rabarbarem
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
- Lody tajskie
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Lody figowe
- Gryczane pierogi z bobem
- Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Sałatka z truskawkami
- Masło orzechowe
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Makaron z truskawkami
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Nuggetsy z halloumi
- Koreczki ze schabem w boczku
- Sałatka hamburgerowa
- Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pesto z suszonych pomidorów
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Haluszki z wędzonymi serkami i sosem żurawinowym
- Sylwestrowe jajka faszerowane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)