Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY RABARBAR Z HIBISKUSEM I SYROPEM KLONOWYM
Rabarbar pokrojony w talarki łączymy w rondelku z hibiskusem i ¼ szklanki syropu klonowego. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
Studzimy do temperatury pokojowej i wkładamy do lodówki na godzinę.
KROK 2: ŁĄCZYMY RABARBAR Z JOGURTEM I SYROPEM KLONOWYM
Połowę rabarbaru łączymy ze schłodzonym jogurtem naturalnym i pozostałym syropem klonowym.
KROK 3: MROZIMY LODY
Rabarbar wymieszany z jogurtem i syropem warstwami przekładamy do pojemnika na zmianę z pozostałą częścią rabarbaru. Wkładamy do zamrażalki na 3 godziny. Co 30 minut wyjmujemy lody i mieszamy.
KROK 4: DEKORUJEMY LODY
Przed podaniem posypujemy lody liofilizowanymi malinami i musli.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)