Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- gałkownicę
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera. Masę przelewamy do plastikowej lub metalowej miski.
KROK 2: MIESZAMY REGULARNIE MASĘ
Miskę z lodami wkładamy do zamrażalnika, co pół godziny dokładnie mieszamy lody, powtarzając czynność 5-8 razy (w zależności od temperatury w zamrażarce).
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków za pomocą gałkownicy do lodów. Dekorujemy kawałkami melona, listkami mięty i truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Lody truskawkowo-bazyliowe
Lody truskawkowo-jogurtowe z delikatnym aromatem bazylii – łatwy przepis autorstwa Pawła Małeckiego. Skusisz się?
Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.
Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik krakowski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik staropolski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
601 dni temu
Bardzo dobre mi wyszły. Jestem zadowolona.
odpowiedz