Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- gałkownicę
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera. Masę przelewamy do plastikowej lub metalowej miski.
KROK 2: MIESZAMY REGULARNIE MASĘ
Miskę z lodami wkładamy do zamrażalnika, co pół godziny dokładnie mieszamy lody, powtarzając czynność 5-8 razy (w zależności od temperatury w zamrażarce).
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków za pomocą gałkownicy do lodów. Dekorujemy kawałkami melona, listkami mięty i truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Lody truskawkowo-bazyliowe
Lody truskawkowo-jogurtowe z delikatnym aromatem bazylii – łatwy przepis autorstwa Pawła Małeckiego. Skusisz się?
Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.
Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Pudding z letnich owoców
- Penne z salsą freddo
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Makaron z kurkami
- Sernik limonkowo-miętowy
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Lody arbuzowe na patyku
- Ekspresowy sorbet z melona
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Sos tzatziki
- Strucla makowa
- Pascha
- Koktajl owocowo-warzywny
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Wegański bekon z tempehu
- Tornado dog
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Wegetariańskie hot dogi
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Jagielnik czekoladowy z jeżynami i czereśniami
- Zielone tosty francuskie
- Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
581 dni temu
Bardzo dobre mi wyszły. Jestem zadowolona.
odpowiedz