Lody truskawkowo-miętowe

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • gałkownicę

KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera. Masę przelewamy do plastikowej lub metalowej miski.

KROK 2: MIESZAMY REGULARNIE MASĘ

Miskę z lodami wkładamy do zamrażalnika, co pół godziny dokładnie mieszamy lody, powtarzając czynność 5-8 razy (w zależności od temperatury w zamrażarce).


KROK 3: PODAJEMY LODY

Lody przekładamy do pucharków za pomocą gałkownicy do lodów. Dekorujemy kawałkami melona, listkami mięty i truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Marysia Marysia
    371 dni temu
    Bardzo dobre mi wyszły. Jestem zadowolona.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!