Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- gałkownicę
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera. Masę przelewamy do plastikowej lub metalowej miski.
KROK 2: MIESZAMY REGULARNIE MASĘ
Miskę z lodami wkładamy do zamrażalnika, co pół godziny dokładnie mieszamy lody, powtarzając czynność 5-8 razy (w zależności od temperatury w zamrażarce).
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków za pomocą gałkownicy do lodów. Dekorujemy kawałkami melona, listkami mięty i truskawkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
922 dni temu
Bardzo dobre mi wyszły. Jestem zadowolona.
Odpowiedz