
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sorbitierę
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sorbetierę umieszczamy w zamrażalniku na minimum 12-15 godzin.
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera.
KROK 2: MIKSUJEMY LODY W SORBITEIRZE
Masę przelewamy do sorbitiery i ponownie miksujemy (napowietrzamy lody) przez 25-30 minut, aby uzyskać kremową konsystencję.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody szprycujemy do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy świeżymi owocami (np. melonem, truskawkami, listkami świeżej bazylii).
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Proziaki – przepis
- Butter chicken
- Leczo
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Ciasto na pierogi
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Baklawa grecka
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cevapcici z sosem tzatziki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)