Lody truskawkowo-bazyliowe

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • sorbitierę

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Sorbetierę umieszczamy w zamrażalniku na minimum 12-15 godzin.

KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera.

KROK 2: MIKSUJEMY LODY W SORBITEIRZE

Masę przelewamy do sorbitiery i ponownie miksujemy (napowietrzamy lody) przez 25-30 minut, aby uzyskać kremową konsystencję.

KROK 3: PODAJEMY LODY

Lody szprycujemy do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy świeżymi owocami (np. melonemtruskawkami, listkami świeżej bazylii).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!