Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sorbitierę
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sorbetierę umieszczamy w zamrażalniku na minimum 12-15 godzin.
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera.
KROK 2: MIKSUJEMY LODY W SORBITEIRZE
Masę przelewamy do sorbitiery i ponownie miksujemy (napowietrzamy lody) przez 25-30 minut, aby uzyskać kremową konsystencję.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody szprycujemy do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy świeżymi owocami (np. melonem, truskawkami, listkami świeżej bazylii).
Zobacz podobne
przepisy
Lody truskawkowo-miętowe
Wypróbuj przepis na orzeźwiające lody truskawkowo-miętowe! Łatwe w wykonaniu, idealne na upalne dni!
Domowe lody szparagowe
Lubisz lody o niespotykanych smakach? Spróbuj szparagowych! Ich aksamitna, kremowa konsystencja i śmietankowy smak z wykwintną szparagową nutą sprawią, że zachwycą Cię delikatnością i oryginalnością.
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Lody warzywno-owocowe
Smaczny sposób na to, by pokochać warzywa? Lody Pawła Małeckiego! Poznaj przepis na dwie domowe wersje tego deseru!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Dżem bananowo-bazyliowy
- Tort czekoladowo-kawowy
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- Torcik serowy à la tiramisu
- Sernik czekoladowy
- Tort bezowy z poziomkami
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Racuchy na jogurcie
- Leniwe pierogi
- Lody warzywno-owocowe
- Crème brûlée piña colada
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Lody truskawkowo-miętowe
- NALEWKA WIŚNIOWA
Komentarze (0)