
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sorbitierę
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sorbetierę umieszczamy w zamrażalniku na minimum 12-15 godzin.
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera.
KROK 2: MIKSUJEMY LODY W SORBITEIRZE
Masę przelewamy do sorbitiery i ponownie miksujemy (napowietrzamy lody) przez 25-30 minut, aby uzyskać kremową konsystencję.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody szprycujemy do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy świeżymi owocami (np. melonem, truskawkami, listkami świeżej bazylii).
Zobacz podobne
przepisy
Lody truskawkowo-miętowe
Wypróbuj przepis na orzeźwiające lody truskawkowo-miętowe! Łatwe w wykonaniu, idealne na upalne dni!

Domowe lody szparagowe
Lubisz lody o niespotykanych smakach? Spróbuj szparagowych! Ich aksamitna, kremowa konsystencja i śmietankowy smak z wykwintną szparagową nutą sprawią, że zachwycą Cię delikatnością i oryginalnością.

Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!

Lody warzywno-owocowe
Smaczny sposób na to, by pokochać warzywa? Lody Pawła Małeckiego! Poznaj przepis na dwie domowe wersje tego deseru!

Zobacz przepisy
na lato
- Proziaki – przepis
- Butter chicken
- Leczo
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Ciasto na pierogi
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Baklawa grecka
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Cevapcici z sosem tzatziki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)