
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sorbitierę
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sorbetierę umieszczamy w zamrażalniku na minimum 12-15 godzin.
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie składniki miksujemy razem w mikserze lub za pomocą ręcznego blendera.
KROK 2: MIKSUJEMY LODY W SORBITEIRZE
Masę przelewamy do sorbitiery i ponownie miksujemy (napowietrzamy lody) przez 25-30 minut, aby uzyskać kremową konsystencję.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody szprycujemy do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy świeżymi owocami (np. melonem, truskawkami, listkami świeżej bazylii).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)