Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SORBET
Marchewkę i ananas umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy wodę i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy miodem i sokiem z limonki.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia sorbetu (około 4-5 godzin).
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY LODY Z BURAKÓW I MALIN
Buraki, maliny i jogurt umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy syropem z agawy i sokiem z limonki.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia lodów (około 5-6 godzin).
Zobacz podobne
przepisy
Lody arbuzowe na patyku
Owoce na patyku, czyli arbuzowe lody z kiwi, to świetna przekąska na upalne dni. Sprawdź, jak łatwo je przygotować według przepisu Pawła!
Domowe lody śmietankowe z kruszonką
Zobacz, jak przygotować wyjątkowy deser! Domowe lody śmietankowe, migdałowa kruszonka i morele zatopione w gorącym syropie cukrowym.
Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
Na upał najlepszym deserem będą domowe lody, które możesz podać aż na 5 sposobów!
Domowe lody waniliowo-truskawkowe
Ukochany deser najmłodszych – lody! Przygotuj je w domu w dwóch smakach – truskawkowym i waniliowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Curry z kurczaka z jabłkiem, mango i mlekiem kokosowym
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Sernik czekoladowy
- Kruche miodowe ciasteczka
- Kremówki
- Cheesecake New York z orzechami pekan
- Sorbet z mango, bananów i limonek
- Domowe sezamki
- Kule lodowe z niespodzianką
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Masło truskawkowe
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Omlet z amarantusem i owocami
- Ciasto Fale Dunaju
- Sernik chałwowy
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Bułka z pastą z orzechów
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Obiad jednoblaszkowy
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)