Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SORBET
Marchewkę i ananas umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy wodę i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy miodem i sokiem z limonki.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia sorbetu (około 4-5 godzin).
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY LODY Z BURAKÓW I MALIN
Buraki, maliny i jogurt umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy syropem z agawy i sokiem z limonki.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia lodów (około 5-6 godzin).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)