Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blender

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SORBET

Marchewkę i ananas umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy wodę i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy miodem i sokiem z limonki.

Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia sorbetu (około 4-5 godzin).

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY LODY Z BURAKÓW I MALIN

Buraki, maliny i jogurt umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy syropem z agawy i sokiem z limonki.

Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie mieszamy, następnie mieszamy masę co jakiś czas aż do całkowitego zmrożenia lodów (około 5-6 godzin).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram