
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- trzepaczkę do ubijania
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY LODY Z MALINAMI I WIÓRKAMI
Lody waniliowe lekko rozmrażamy. Maliny układamy na wierzchu lodów i szybko ubijamy trzepaczką. Według uznania dodajemy wiórki kokosowe.
KROK 2: FORMUJEMY LODOWE KULKI
Masę lodową ponownie zamrażamy (ok. 20 minut), a następnie formujemy z niej kulki. Podajemy z malinami i listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Pieczona ryba po grecku
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1195 dni temu
chyba kogoś fantazja za bardzo poniosła z tym przepisem... nie zamraża się rozmrożonych lodów. Lekko rozmrożone lody które da się wymieszać trzepaczką nie nadają się do ponownego mrożenia.
Odpowiedz