Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- trzepaczkę do ubijania
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY LODY Z MALINAMI I WIÓRKAMI
Lody waniliowe lekko rozmrażamy. Maliny układamy na wierzchu lodów i szybko ubijamy trzepaczką. Według uznania dodajemy wiórki kokosowe.
KROK 2: FORMUJEMY LODOWE KULKI
Masę lodową ponownie zamrażamy (ok. 20 minut), a następnie formujemy z niej kulki. Podajemy z malinami i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lody domowe w dwóch smakach
Poznaj przepis na lody z ciasteczkami „Neo”, a także z masłem orzechowym! A Paweł Małecki wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak zmrozić lody w 12 minut!
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
- Azjatyckie pączki z mango i kokosem
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Ciasto styropian z malinami
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Nuggetsy z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Kawowe babeczki z kubka
- Ciasteczka żurawinowe
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Sos z suszonych grzybów
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Sałatka z truskawkami
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
- Lizaki bezowe
- Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
- Omlet marchewkowy
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
821 dni temu
chyba kogoś fantazja za bardzo poniosła z tym przepisem... nie zamraża się rozmrożonych lodów. Lekko rozmrożone lody które da się wymieszać trzepaczką nie nadają się do ponownego mrożenia.
odpowiedz