Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- trzepaczkę do ubijania
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY LODY Z MALINAMI I WIÓRKAMI
Lody waniliowe lekko rozmrażamy. Maliny układamy na wierzchu lodów i szybko ubijamy trzepaczką. Według uznania dodajemy wiórki kokosowe.
KROK 2: FORMUJEMY LODOWE KULKI
Masę lodową ponownie zamrażamy (ok. 20 minut), a następnie formujemy z niej kulki. Podajemy z malinami i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lody domowe w dwóch smakach
Poznaj przepis na lody z ciasteczkami „Neo”, a także z masłem orzechowym! A Paweł Małecki wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak zmrozić lody w 12 minut!
Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Piernik staropolski
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
874 dni temu
chyba kogoś fantazja za bardzo poniosła z tym przepisem... nie zamraża się rozmrożonych lodów. Lekko rozmrożone lody które da się wymieszać trzepaczką nie nadają się do ponownego mrożenia.
odpowiedz