Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • Patelnię

Przepis:

Krok 1. Mieszamy suche składniki

W dużej misce mieszamy mąkę pełnoziarnistą, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli.

Krok 2. Mieszamy mokre składniki

W drugiej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy. Dokładnie mieszamy.

Krok 3. Łączymy wszystkie składniki

Wlewamy mokre składniki do suchych i delikatnie mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto.

Krok 4. Nagrzewamy patelnię

Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i smarujemy ją odrobiną oleju lub masła.

Krok 5. Wlewamy ciasto na patelnię

Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta, tworząc okręgi o średnicy ok. 10 cm.

Krok 6. Smażymy pankejki

Smażymy placuszki 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste i wyrosną.

Krok 7. Dodajemy miód

Zdejmujemy pankejki z patelni i polewamy je miodem.

Krok 8. Dekorujemy pankejki

Podajemy pankejki z borówkami i herbatnikami od razu po przygotowaniu, najlepiej smakują na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!