
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Patelnię
Przepis:
Krok 1. Mieszamy suche składniki
W dużej misce mieszamy mąkę pełnoziarnistą, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli.
Krok 2. Mieszamy mokre składniki
W drugiej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy. Dokładnie mieszamy.
Krok 3. Łączymy wszystkie składniki
Wlewamy mokre składniki do suchych i delikatnie mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto.
Krok 4. Nagrzewamy patelnię
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i smarujemy ją odrobiną oleju lub masła.
Krok 5. Wlewamy ciasto na patelnię
Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta, tworząc okręgi o średnicy ok. 10 cm.
Krok 6. Smażymy pankejki
Smażymy placuszki 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste i wyrosną.
Krok 7. Dodajemy miód
Zdejmujemy pankejki z patelni i polewamy je miodem.
Krok 8. Dekorujemy pankejki
Podajemy pankejki z borówkami i herbatnikami od razu po przygotowaniu, najlepiej smakują na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Sałatka gyros
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)