Pancakesy faszerowane jabłkiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • sitko o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO

Masło i mleko dajemy do rondelka. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia masła. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do krótkiego przestudzenia.

KROK 2: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI

Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier łączymy w misce.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PANCAKESY

Jajko wbijamy do rondelka z mlekiem i masłem. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do miski z suchymi składnikami. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm.

Jeden plaster jabłka smarujemy masłem orzechowym i przykrywamy kolejnym plastrem jabłka. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych plastrów. Jabłka obtaczamy z obu stron w cieście.

KROK 5: SMAŻYMY PANCAKESY

Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy jabłka obtoczone w cieście.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!