Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODGRZEWAMY MASŁO
Masło i mleko dajemy do rondelka. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia masła. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do krótkiego przestudzenia.
KROK 2: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier łączymy w misce.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PANCAKESY
Jajko wbijamy do rondelka z mlekiem i masłem. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do miski z suchymi składnikami. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm.
Jeden plaster jabłka smarujemy masłem orzechowym i przykrywamy kolejnym plastrem jabłka. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych plastrów. Jabłka obtaczamy z obu stron w cieście.
KROK 5: SMAŻYMY PANCAKESY
Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy jabłka obtoczone w cieście.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
Miodowe pancakes z owocami
Dobry start w nowy dzień ma smak miodowych pancakes na bazie mąki ryżowej z ulubionymi owocami. Koniecznie powiedz im dzień dobry!
Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
Jeden z najpopularniejszych przepisów z TikToka w Twojej kuchni! Przygotuj domowe płatki z minipankejków i ciesz się smakiem wyjątkowego śniadania!
Smoothie pancakes
Pancakes Kingi są ekspresowe, lekkie i takie owocowe za sprawą jogurtowego smoothie! Przepis idealny dla fanów słodkich śniadań.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik staropolski
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
964 dni temu
Po co to nazwy tworzyć i ludzi w błąd wprowadzać jak to racuchy…. Tak już wieś się amerykańska chce zrobić, zamiast promować co polskie jako polskie.
odpowiedz
1023 dni temu
Nie polecam przepisu. Każdy z plasterków trzeba osuszać aby Nutella została na miejscu. Masa zbyt gęsta. Skończyło się na dodaniu mleka i zrobieniu naleśników z jabłkami.
odpowiedz
564 dni temu
Przecież Nutella nie ma nic wspólnego z masłem orzechowym.
1037 dni temu
Ekstra są! Najlepsze jakie jadłam! Ciasto mi wyszło chyba troszkę zbyt lejące, ale i tak wybitne wyszły :) dzięki!
odpowiedz
1139 dni temu
Ile cukru dodajemy? W sposobie przygotowania jest wymieniony cukier, ale w składnikach już go nie ma. Soli rozumiem, że odrobinę. :)
odpowiedz
1139 dni temu
Wioleto, zgadza się: ciasto na pancakes solimy "symbolicznie" 1 szczyptą soli. Cukru dodajemy natomiast ok. 30-40 gramów, chyba, że naturalna słodycz jabłek będzie dla Ciebie wystarczająca. Wówczas możesz zredukować ilość cukru.
1069 dni temu
KuchniaLidla to może poprawicie przepis, skoro wiecie, że jest błąd?
1069 dni temu
Magdo, cukier został dodany do składników. Smacznego! :)