Miodowe pancakes z owocami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA

Białka jajek ubij na sztywno. Następnie połącz je z cukrem, solą, żółtkami, łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego i jogurtem.

KROK 2: WYRABIAMY MASĘ

Mąkę połącz z sodą i dodaj do pozostałych składników. Całość mieszaj delikatnie do powstania jednolitej masy.

KROK 3: SMAŻYMY PANCAKES

Na patelni rozpuść resztę oleju kokosowego, poczekaj, aż się rozgrzeje, i smaż placki z obu stron na małym ogniu do zarumienienia.

KROK 4: PODAJEMY PANCAKES

Przełóż placki na talerz i polej je miodem. Udekoruj ulubionymi owocami. Jeśli są duże, pokrój je na kawałki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    439 dni temu
    lol

    odpowiedz

  • Kamil Kamil
    829 dni temu
    Tragedia, tego się nie da jeść. Równie dobrze mógłbym pokroić karton, polać go syropem klonowym lub miodem a różnicy w smaku i tak bym nie poczuł.

    odpowiedz

  • Zniesmaczony Zniesmaczony
    1033 dni temu
    Okropne, chyba w przepisie jest błąd , ta ilość mąki ni jak się ma do reszty , to wychodzi gęste ciasto prawie pod wałek a nie na placuszki pancakes . Oszustwo na maksa na odwal podany przepis nie sprawdzony wcale

    odpowiedz

  • Katarzyna Katarzyna
    1125 dni temu
    Totalna beznadzieja.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1402 dni temu
    To nazwa "naleśniki" już nie funkcjonuje? Śmieszna ta nowoczesność.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1358 dni temu
    jest lekka różnica pomiędzy pancake'ami, a naleśnikami. Pzdrawiam
  • Gość8 Gość8
    1337 dni temu
    ty jesteś śmieszny
  • Gość Gość
    1302 dni temu
    Zamiast próbować zgrywać "mądro głupiego", najpeirw polecam nauczyć się jaka jest różnica pomiędzy pancackes a nalesnikami: "Amerykański naleśnik (pancake) różni się od naleśnika francuskiego (crêpe) i polskiego tym, że jest przygotowywany z dużo gęstszego ciasta z dodatkiem substancji spulchniających. Pankejki przypominają nieco racuchy, z tym że funkcję spulchniacza pełnią w nich nie drożdże, lecz soda oczyszczona lub proszek do pieczenia. Są też zwykle nieco cieńsze i delikatniejsze od racuchów." Na każde danie z makaronem też mówisz spaghetti?
  • Gość Gość
    1408 dni temu
    Będzie na śniadanko :)

    odpowiedz

  • Liko2021 Liko2021
    1420 dni temu
    Przepis jest przecudny.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1302 dni temu
    bardzo suche te Pancake, po usmażeniu ciasto było bardzo bardzo suche

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!