Miodowe pancakes z owocami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA

Białka jajek ubij na sztywno. Następnie połącz je z cukrem, solą, żółtkami, łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego i jogurtem.

KROK 2: WYRABIAMY MASĘ

Mąkę połącz z sodą i dodaj do pozostałych składników. Całość mieszaj delikatnie do powstania jednolitej masy.

KROK 3: SMAŻYMY PANCAKES

Na patelni rozpuść resztę oleju kokosowego, poczekaj, aż się rozgrzeje, i smaż placki z obu stron na małym ogniu do zarumienienia.

KROK 4: PODAJEMY PANCAKES

Przełóż placki na talerz i polej je miodem. Udekoruj ulubionymi owocami. Jeśli są duże, pokrój je na kawałki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    242 dni temu
    To nazwa "naleśniki" już nie funkcjonuje? Śmieszna ta nowoczesność.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    198 dni temu
    jest lekka różnica pomiędzy pancake'ami, a naleśnikami. Pzdrawiam
  • Gość8 Gość8
    177 dni temu
    ty jesteś śmieszny
  • Gość Gość
    142 dni temu
    Zamiast próbować zgrywać "mądro głupiego", najpeirw polecam nauczyć się jaka jest różnica pomiędzy pancackes a nalesnikami: "Amerykański naleśnik (pancake) różni się od naleśnika francuskiego (crêpe) i polskiego tym, że jest przygotowywany z dużo gęstszego ciasta z dodatkiem substancji spulchniających. Pankejki przypominają nieco racuchy, z tym że funkcję spulchniacza pełnią w nich nie drożdże, lecz soda oczyszczona lub proszek do pieczenia. Są też zwykle nieco cieńsze i delikatniejsze od racuchów." Na każde danie z makaronem też mówisz spaghetti?
  • Gość Gość
    249 dni temu
    Będzie na śniadanko :)

    odpowiedz

  • Liko2021 Liko2021
    261 dni temu
    Przepis jest przecudny.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    143 dni temu
    bardzo suche te Pancake, po usmażeniu ciasto było bardzo bardzo suche

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!