Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA
Białka jajek ubij na sztywno. Następnie połącz je z cukrem, solą, żółtkami, łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego i jogurtem.
KROK 2: WYRABIAMY MASĘ
Mąkę połącz z sodą i dodaj do pozostałych składników. Całość mieszaj delikatnie do powstania jednolitej masy.
KROK 3: SMAŻYMY PANCAKES
Na patelni rozpuść resztę oleju kokosowego, poczekaj, aż się rozgrzeje, i smaż placki z obu stron na małym ogniu do zarumienienia.
KROK 4: PODAJEMY PANCAKES
Przełóż placki na talerz i polej je miodem. Udekoruj ulubionymi owocami. Jeśli są duże, pokrój je na kawałki.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!
Korzenne pancakes
Puszyste i pyszne pancakes z wykorzystaniem przyprawy do piernika. Trudno wyobrazić sobie lepsze słodkie śniadanie w jesienny lub zimowy poranek.
Bezglutenowe pancakes
Śniadanie na słodko w amerykańskim stylu? To muszą być pancakes! Te pyszne placuszki według przepisu Kingi są dostosowane do diety bezglutenowej i odpowiednie dla osób unikających laktozy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik staropolski
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Uszka z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
450 dni temu
lol
odpowiedz
841 dni temu
Tragedia, tego się nie da jeść. Równie dobrze mógłbym pokroić karton, polać go syropem klonowym lub miodem a różnicy w smaku i tak bym nie poczuł.
odpowiedz
1044 dni temu
Okropne, chyba w przepisie jest błąd , ta ilość mąki ni jak się ma do reszty , to wychodzi gęste ciasto prawie pod wałek a nie na placuszki pancakes . Oszustwo na maksa na odwal podany przepis nie sprawdzony wcale
odpowiedz
1136 dni temu
Totalna beznadzieja.
odpowiedz
1413 dni temu
To nazwa "naleśniki" już nie funkcjonuje? Śmieszna ta nowoczesność.
odpowiedz
1369 dni temu
jest lekka różnica pomiędzy pancake'ami, a naleśnikami. Pzdrawiam
1348 dni temu
ty jesteś śmieszny
1313 dni temu
Zamiast próbować zgrywać "mądro głupiego", najpeirw polecam nauczyć się jaka jest różnica pomiędzy pancackes a nalesnikami: "Amerykański naleśnik (pancake) różni się od naleśnika francuskiego (crêpe) i polskiego tym, że jest przygotowywany z dużo gęstszego ciasta z dodatkiem substancji spulchniających. Pankejki przypominają nieco racuchy, z tym że funkcję spulchniacza pełnią w nich nie drożdże, lecz soda oczyszczona lub proszek do pieczenia. Są też zwykle nieco cieńsze i delikatniejsze od racuchów." Na każde danie z makaronem też mówisz spaghetti?
1420 dni temu
Będzie na śniadanko :)
odpowiedz
1432 dni temu
Przepis jest przecudny.
odpowiedz
1314 dni temu
bardzo suche te Pancake, po usmażeniu ciasto było bardzo bardzo suche
zobacz wszystkie