Korzenne pancakes

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • sitko o drobnych oczkach
  • słoik o pojemności ok. 1 l

Sposób przygotowania:

KROK 1: TWORZYMY MIKS SUCHYCH SKŁADNIKÓW

Wszystkie składniki przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. Miks przesypujemy do szklanego słoika.

WSKAZÓWKA! Miks suchych składników przygotowujemy od razu na 6 porcji pancakes, aby zawsze można było przygotować świeże placuszki lub obdarować bliskich słoiczkiem gotowej mieszanki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA KORZENNE PANCAKES

Masło roztapiamy i odrobinę studzimy. W misce łączymy 1 szklankę suchej mieszanki, mleko, jajko i masło.

KROK 3: SMAŻYMY PANCAKES

Patelnię smarujemy olejem i nagrzewamy. Na patelnię wylewamy ciasto tak, aby powstały 2-3 pancakes. Smażymy je na średnim ogniu na złoty kolor.

KROK 4: PODAJEMY PANCAKES

Na talerz nakładamy 3-4 pancakes i podajemy je z kawałkiem masła i syropem klonowym do smaku.

 

Pobierz etykiety do suchego miksu na pancakes.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    263 dni temu
    Pomysł wydaje się fajny ale przepis jest niestety niepraktyczny i może wprowadzać w błąd. Jest napisane, że wychodzą 2 porcje a potem w treści jest informacja, że składniki są na 6 porcji . Nie każdy potrzebuje przygotowywać i przechowywać gotowej suchej mieszanki na zapas - przez co trzeba samemu przeliczać proporcje.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    504 dni temu
    A jaki proszek do prania polecacie do przepisu ?

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!