
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- słoik o pojemności ok. 1 l
Sposób przygotowania:
KROK 1: TWORZYMY MIKS SUCHYCH SKŁADNIKÓW
Wszystkie składniki przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. Miks przesypujemy do szklanego słoika.
WSKAZÓWKA! Miks suchych składników przygotowujemy od razu na 6 porcji pancakes, aby zawsze można było przygotować świeże placuszki lub obdarować bliskich słoiczkiem gotowej mieszanki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA KORZENNE PANCAKES
Masło roztapiamy i odrobinę studzimy. W misce łączymy 1 szklankę suchej mieszanki, mleko, jajko i masło.
KROK 3: SMAŻYMY PANCAKES
Patelnię smarujemy olejem i nagrzewamy. Na patelnię wylewamy ciasto tak, aby powstały 2-3 pancakes. Smażymy je na średnim ogniu na złoty kolor.
KROK 4: PODAJEMY PANCAKES
Na talerz nakładamy 3-4 pancakes i podajemy je z kawałkiem masła i syropem klonowym do smaku.
Pobierz etykiety do suchego miksu na pancakes.
Komentarze (1)
148 dni temu
A jaki proszek do prania polecacie do przepisu ?
odpowiedz