Bezglutenowe pancakes

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • sitko o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Jogurt mieszamy z jajkami i syropem klonowym. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Suche składniki przesypujemy przez sitko do mokrych. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron – przewracamy je, kiedy na surowym cieście pojawi się dużo pęcherzyków powietrza.

KROK 3: PODAJEMY PANCAKES

Pancakes układamy po kilka na talerzu i polewamy odrobiną syropu klonowego do smaku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    120 dni temu
    Dla osób unikającyh laktozy i na zdjęciu wyroby kokosowe, a w składnikach jogurt kozi. Coś chyba poszło nie tak.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    119 dni temu
    Faktycznie w przepisie powinniśmy wykorzystać jogurt kokosowy. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi, w składnikach jest już odpowiedni produkt :)
  • Gość Gość
    428 dni temu
    Moim zdaniem tę przepisy na naleśniki są zdrowe i pyszne bardzo dziękuje Lidlu i utalentowanym kucharzom za wszystkie przepisy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    9 dni temu
    Jajka nie są wegańskie :/.
  • Gość Gość
    9 dni temu
    Wycofuje co napisałam. Skacząc po wynikach wyszukiwania pomyliłam ten przepis z wegańskim.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!