
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jogurt mieszamy z jajkami i syropem klonowym. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Suche składniki przesypujemy przez sitko do mokrych. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron – przewracamy je, kiedy na surowym cieście pojawi się dużo pęcherzyków powietrza.
KROK 3: PODAJEMY PANCAKES
Pancakes układamy po kilka na talerzu i polewamy odrobiną syropu klonowego do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!

Kokosowe pancakes bez glutenu
Bezglutenowa wersja placuszków inspirowanych Ameryką – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!

Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!

Korzenne pancakes
Puszyste i pyszne pancakes z wykorzystaniem przyprawy do piernika. Trudno wyobrazić sobie lepsze słodkie śniadanie w jesienny lub zimowy poranek.

Komentarze (0)