
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę
- sitko
Krok 1: Przesiewamy suche składniki ciasta
Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.
Krok 2: Łączymy mokre składniki ciasta
W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.
Krok 3: Łączymy suche i mokre składniki
Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.
Krok 4: Smażymy i dekorujemy pancakes
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Gotowe pancakes układamy jeden na drugim, tworząc torcik. Polewamy podgrzanym w rondelku musem kokosowym i dekorujemy owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!

Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.

Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!

Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.

Zobacz przepisy
na święta
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1950 dni temu
Faktycznie bardzo smaczne i puszyste, ale mi również nie wystarczyła ta ilość mleka kokosowego. Dodałam jeszcze trochę płynnego roślinnego mleka i było ok.
odpowiedz
2301 dni temu
Podana ilość składników płynnych to zdecydowanie za mało na taką ilość mąki kokosowej. Ciasto jest bardzo gęste i "piaskowate" w konsystencji.
odpowiedz
2301 dni temu
Rzeczywiście, ciasto w tym przepisie jest bardzo gęste i odbiega od tradycyjnego ciasta na pankejki. Natomiast "piaskowość", o której wspominasz, wynika ze specyfiki użytej mąki :)
2303 dni temu
Przepis wygląda ciekawie, aczkolwiek błędnie pojawia się w zakładce z przepisami wegańskimi :-)
odpowiedz
2302 dni temu
Anno, dziękujemy za czujność! Prace nad nową wersją strony robią nam czasem bałagan w przepisach, ale pracujemy nad tym, by wszystko posprzątać :)
2449 dni temu
Te racuchy wyszły trochę suche jak na mój gust (głównie przez mąkę kokosową) A żeby taką konsystencję ciasta uzyskać jak na filmiku to musiałem dodać 1/3 puszki mleczka kokosowego.a nie tam trzy łyżeczki. Nawet z tym przepisem nie udało mi się przekonać do mąki kokosowej, szukam dalej.
odpowiedz
2386 dni temu
W przepisie są 3 łyżki, nie łyżeczki, więc właśnie ok. 1/3 puszki mleczka kokosowego ;)
2470 dni temu
Zwyczajnie i po prostu - naleśniczki a nie jakieś tam, tfu, pancoś.
odpowiedz
2481 dni temu
Zazwyczaj nie kuszę się na komentarze, ale tym razem robię wyjątek. Placki są niezwykle pyszne, ja od razu robię z potrójnej porcji :)
odpowiedz