zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • trzepaczkę
  • sitko

Krok 1: Przesiewamy suche składniki ciasta

Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.

Krok 2: Łączymy mokre składniki ciasta

W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.

Krok 3: Łączymy suche i mokre składniki

Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.

Krok 4: Smażymy i dekorujemy pancakes

Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.

Gotowe pancakes układamy jeden na drugim, tworząc torcik. Polewamy podgrzanym w rondelku musem kokosowym i dekorujemy owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Piotr Gąsior Piotr Gąsior
    94 dni temu
    Te racuchy wyszły trochę suche jak na mój gust (głównie przez mąkę kokosową) A żeby taką konsystencję ciasta uzyskać jak na filmiku to musiałem dodać 1/3 puszki mleczka kokosowego.a nie tam trzy łyżeczki. Nawet z tym przepisem nie udało mi się przekonać do mąki kokosowej, szukam dalej.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    30 dni temu
    W przepisie są 3 łyżki, nie łyżeczki, więc właśnie ok. 1/3 puszki mleczka kokosowego ;)
  • z Polski z Polski
    115 dni temu
    Zwyczajnie i po prostu - naleśniczki a nie jakieś tam, tfu, pancoś.

    odpowiedz

  • Lila Lila
    125 dni temu
    Zazwyczaj nie kuszę się na komentarze, ale tym razem robię wyjątek. Placki są niezwykle pyszne, ja od razu robię z potrójnej porcji :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram