Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę
- sitko
Krok 1: Przesiewamy suche składniki ciasta
Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.
Krok 2: Łączymy mokre składniki ciasta
W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.
Krok 3: Łączymy suche i mokre składniki
Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.
Krok 4: Smażymy i dekorujemy pancakes
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Gotowe pancakes układamy jeden na drugim, tworząc torcik. Polewamy podgrzanym w rondelku musem kokosowym i dekorujemy owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Mini Pancakes na patyku
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Focaccia bezglutenowa
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Kompot agrestowy
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Focaccia na desce serów i wędlin
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Bezglutenowe pancakes
- Wytrawna tarta Tatin
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Dip z ciecierzycy
- Koktajle na detoks
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Sos z suszonych grzybów
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Lizaki bezowe
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1820 dni temu
Faktycznie bardzo smaczne i puszyste, ale mi również nie wystarczyła ta ilość mleka kokosowego. Dodałam jeszcze trochę płynnego roślinnego mleka i było ok.
odpowiedz
2171 dni temu
Podana ilość składników płynnych to zdecydowanie za mało na taką ilość mąki kokosowej. Ciasto jest bardzo gęste i "piaskowate" w konsystencji.
odpowiedz
2171 dni temu
Rzeczywiście, ciasto w tym przepisie jest bardzo gęste i odbiega od tradycyjnego ciasta na pankejki. Natomiast "piaskowość", o której wspominasz, wynika ze specyfiki użytej mąki :)
2172 dni temu
Przepis wygląda ciekawie, aczkolwiek błędnie pojawia się w zakładce z przepisami wegańskimi :-)
odpowiedz
2172 dni temu
Anno, dziękujemy za czujność! Prace nad nową wersją strony robią nam czasem bałagan w przepisach, ale pracujemy nad tym, by wszystko posprzątać :)
2319 dni temu
Te racuchy wyszły trochę suche jak na mój gust (głównie przez mąkę kokosową) A żeby taką konsystencję ciasta uzyskać jak na filmiku to musiałem dodać 1/3 puszki mleczka kokosowego.a nie tam trzy łyżeczki. Nawet z tym przepisem nie udało mi się przekonać do mąki kokosowej, szukam dalej.
odpowiedz
2255 dni temu
W przepisie są 3 łyżki, nie łyżeczki, więc właśnie ok. 1/3 puszki mleczka kokosowego ;)
2340 dni temu
Zwyczajnie i po prostu - naleśniczki a nie jakieś tam, tfu, pancoś.
odpowiedz
2350 dni temu
Zazwyczaj nie kuszę się na komentarze, ale tym razem robię wyjątek. Placki są niezwykle pyszne, ja od razu robię z potrójnej porcji :)
odpowiedz