![Kokosowe pancakes bez glutenu Kokosowe pancakes bez glutenu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/70bbe4033384-a1469bcf8b7b-BS_ONLINE_PARUZEL_PANKEJKI_kokosowe_26197_290518_MJ0585_RGB_OK_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę
- sitko
Krok 1: Przesiewamy suche składniki ciasta
Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.
Krok 2: Łączymy mokre składniki ciasta
W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.
Krok 3: Łączymy suche i mokre składniki
Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.
Krok 4: Smażymy i dekorujemy pancakes
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Gotowe pancakes układamy jeden na drugim, tworząc torcik. Polewamy podgrzanym w rondelku musem kokosowym i dekorujemy owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
![Bananowe pancakes](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a1ecb03c026d-eacebe175aad-041_Bananowe_pankejki_1250x700.webp)
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
![Pancakes szpinakowe z owocami i syropem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4e77f122b956-6be54f2e7689-BS_Pancakesy_KINGA_PARUZEL_22670_170316_MN4335_rgb_ok.webp)
Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
![Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3948787b538b-59ed5244b526-KW_47_nalesniki_z_musem_jablkowym_21723_AB_12216_RGB_OK_1250x700.webp)
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
![Mini Pancakes na patyku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7fc29bd58f4d-90fe4c69ff-Mini-Pancakes-am-Spiess_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Mini Pancakes na patyku
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Focaccia bezglutenowa
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Kompot agrestowy
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Focaccia na desce serów i wędlin
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Bezglutenowe pancakes
- Wytrawna tarta Tatin
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Dip z ciecierzycy
- Koktajle na detoks
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Sos z suszonych grzybów
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Lizaki bezowe
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
Komentarze (9)
1702 dni temu
Faktycznie bardzo smaczne i puszyste, ale mi również nie wystarczyła ta ilość mleka kokosowego. Dodałam jeszcze trochę płynnego roślinnego mleka i było ok.
odpowiedz
2053 dni temu
Podana ilość składników płynnych to zdecydowanie za mało na taką ilość mąki kokosowej. Ciasto jest bardzo gęste i "piaskowate" w konsystencji.
odpowiedz
2053 dni temu
Rzeczywiście, ciasto w tym przepisie jest bardzo gęste i odbiega od tradycyjnego ciasta na pankejki. Natomiast "piaskowość", o której wspominasz, wynika ze specyfiki użytej mąki :)
2055 dni temu
Przepis wygląda ciekawie, aczkolwiek błędnie pojawia się w zakładce z przepisami wegańskimi :-)
odpowiedz
2054 dni temu
Anno, dziękujemy za czujność! Prace nad nową wersją strony robią nam czasem bałagan w przepisach, ale pracujemy nad tym, by wszystko posprzątać :)
2201 dni temu
Te racuchy wyszły trochę suche jak na mój gust (głównie przez mąkę kokosową) A żeby taką konsystencję ciasta uzyskać jak na filmiku to musiałem dodać 1/3 puszki mleczka kokosowego.a nie tam trzy łyżeczki. Nawet z tym przepisem nie udało mi się przekonać do mąki kokosowej, szukam dalej.
odpowiedz
2138 dni temu
W przepisie są 3 łyżki, nie łyżeczki, więc właśnie ok. 1/3 puszki mleczka kokosowego ;)
2222 dni temu
Zwyczajnie i po prostu - naleśniczki a nie jakieś tam, tfu, pancoś.
odpowiedz
2233 dni temu
Zazwyczaj nie kuszę się na komentarze, ale tym razem robię wyjątek. Placki są niezwykle pyszne, ja od razu robię z potrójnej porcji :)
odpowiedz