Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub trzepaczkę
Krok 1: Ucieramy ciasto
Żółtka oddzielamy od białek. Przekładamy je do miski, dodajemy miód, sól i wszystko ucieramy. Stopniowo dodajemy mleko naprzemiennie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas ucierając. Rozpuszczamy masło i dolewamy do ciasta.
Krok 2: Smażymy pancakes
Białka ubijamy na sztywną pianę, łączymy z ciastem i dokładnie mieszamy. Banany kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Opcjonalnie doprawiamy do smaku cynamonem. Pancakes smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, na maśle klarowanym.
Krok 3: Karmelizujemy orzechy
Orzechy włoskie grubo siekamy. Na zimną patelnię wylewamy miód i podgrzewamy. Dodajemy orzechy i karmelizujemy je przez ok. 2 minuty. Gorącymi orzechami ozdabiamy pancakes.
Zobacz podobne
przepisy
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!
Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Sos beszamelowy
- Racuchy z bananami
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Tosty francuskie z bananami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Owsianka na mleku
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Twarożek tofu z warzywami
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Szakszuka z wołowiną
- Risotto z warzywami
- Kotlety jajeczne z ciecierzycą
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Hummus bowl
- Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Ośmiorniczki z grilla
- Sos do ravioli
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Bigos rybny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1666 dni temu
SUPER! PRZEPYSZNE, ŁATWE POLECAM
odpowiedz
2203 dni temu
Niestety ciasto całkowicie nie chce się smażyć :(
odpowiedz