Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub trzepaczkę
Krok 1: Ucieramy ciasto
Żółtka oddzielamy od białek. Przekładamy je do miski, dodajemy miód, sól i wszystko ucieramy. Stopniowo dodajemy mleko naprzemiennie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas ucierając. Rozpuszczamy masło i dolewamy do ciasta.
Krok 2: Smażymy pancakes
Białka ubijamy na sztywną pianę, łączymy z ciastem i dokładnie mieszamy. Banany kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Opcjonalnie doprawiamy do smaku cynamonem. Pancakes smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, na maśle klarowanym.
Krok 3: Karmelizujemy orzechy
Orzechy włoskie grubo siekamy. Na zimną patelnię wylewamy miód i podgrzewamy. Dodajemy orzechy i karmelizujemy je przez ok. 2 minuty. Gorącymi orzechami ozdabiamy pancakes.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Ryba po japońsku
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba z piekarnika
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2033 dni temu
SUPER! PRZEPYSZNE, ŁATWE POLECAM
Odpowiedz
2571 dni temu
Niestety ciasto całkowicie nie chce się smażyć :(
Odpowiedz