Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- rózgę
- mikser
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PANCAKES
Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Wkładamy do rondelka, zalewamy sokiem, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia, aż dynia będzie miękka. Całość (razem z resztą soku, który nie odparował) blendujemy.
W misce mieszamy mąkę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia. Białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z brązowym cukrem na puszystą pianę, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy.
Do sypkich składników dodajemy mleko oraz ugotowaną, zmiksowaną dynię. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy olej z pestek dyni i ubite jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy.
Krok 2: SMAŻYMY PANCAKES
Pancakes smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym lub słonecznikowym.
Krok 3: KARMELIZUJEMY BANANY
Banany obieramy i kroimy w plastry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy syrop klonowy i karmelizujemy na nim banany z obu stron.
Krok 4: PODAJEMY PANCAKES
Pancakes podajemy na ciepło z gorącymi bananami. Wierzch możemy udekorować orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
Naleśniki à la Raffaello
Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!
Naleśniki z syropem kawowym
Na śniadanie, lunch, deser! Wypróbuj przepis Okrasy na naleśniki z syropem kawowym!
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Schab ze smażonymi bananami
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Racuchy z bananami
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Bananowe pancakes
- Galaretki pomarańczowe w skórce
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Puszyste dyniowe placuszki
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
- Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Tajine dyniowy z indykiem i jabłkiem
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Brzoskwiniowe smoothie z arbuzem i winogronami
- Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Lizaki bezowe
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Babka z niespodzianką
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Aglio e olio w wersji fit
- Chlebek jabłkowo-cynamonowy
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1468 dni temu
Pycha!
odpowiedz