
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- rózgę
- mikser
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PANCAKES
Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Wkładamy do rondelka, zalewamy sokiem, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia, aż dynia będzie miękka. Całość (razem z resztą soku, który nie odparował) blendujemy.
W misce mieszamy mąkę, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia. Białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z brązowym cukrem na puszystą pianę, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy.
Do sypkich składników dodajemy mleko oraz ugotowaną, zmiksowaną dynię. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy olej z pestek dyni i ubite jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy.
Krok 2: SMAŻYMY PANCAKES
Pancakes smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym lub słonecznikowym.
Krok 3: KARMELIZUJEMY BANANY
Banany obieramy i kroimy w plastry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy syrop klonowy i karmelizujemy na nim banany z obu stron.
Krok 4: PODAJEMY PANCAKES
Pancakes podajemy na ciepło z gorącymi bananami. Wierzch możemy udekorować orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!

Naleśniki à la Raffaello
Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!

Naleśniki z syropem kawowym
Na śniadanie, lunch, deser! Wypróbuj przepis Okrasy na naleśniki z syropem kawowym!

Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.

Zobacz przepisy
na lato
- Sos aioli
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z cukinią
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
- Arancini - kulki ryżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1690 dni temu
Pycha!
odpowiedz