Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- butelkę z końcówką do dozowania (np. po ketchupie, sosie) lub woreczek strunowy
- rózgę kuchenną
- ręcznik papierowy
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MINIPANKEJKI
Mąkę, cukier puder, sól i proszek do pieczenia przesiewamy do miski przez sitko o drobnych oczkach. Dodajemy jajko, mleko i roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka i ponownie mieszamy całość, jeśli zbyt rzadkie, dodajemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 5 minut.
Krok 2: SMAŻYMY MINIPANKEJKI
Odstawione ciasto mieszamy i przelewamy do butelki z końcówką do dozowania (np. do umytej butelki po sosie lub ketchupie) lub do woreczka strunowego, od którego odcinamy jeden róg, przez który będziemy szprycować ciasto.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła. Nadmiar masła zdejmujemy z patelni za pomocą ręcznika papierowego.
Niewielkie porcje ciasta dozujemy na rozgrzaną patelnię za pomocą butelki lub woreczka. Gdy minipankejki zarumienią się od spodu, a na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki, przerzucamy je na drugą stronę.
Gotowe minipankejki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3: PODAJEMY PŁATKI
Jogurt naturalny przekładamy do miseczki. Dodajemy gotowe minipankejki. Na wierzchu układamy świeże owoce. Całość polewamy miodem.
Zobacz podobne
przepisy
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!
Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Eskalopki z indyka w papilotce
- Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
- Burek z serem kozim i oliwkami
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Wegańska carbonara z boczkiem z tofu
- Zakwas żytni
- Ciasto bostońskie
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Chili sin carne z mięsem wegańskim
- Sernik na zimno z mango
- Zupa fasolowa
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Babeczki jogurtowe z owocami
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Kurczak pieczony w całości
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Mazurek czekoladowy
- Kaczka w sosie curry z gruszkami i pomarańczą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Ciasto herbaciane
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
- Pancakesy faszerowane jabłkiem
- Pasztet z ryby z pieczarkami
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Kiszonka orientalna
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
759 dni temu
super
odpowiedz