Ser pavé zapiekany w chlebie

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

Krok 1: FASZERUJEMY CHLEB

Z chleba górskiego odkrawamy górną część i wydrążamy jego miękisz. W wydrążone miejsce wkładamy ser pavé w całości. Ser nacinamy z góry w kratkę.

Krok 2: PIECZEMY CHLEB

Chleb układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.

Chleb pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Upieczony chleb odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Krok 3: PODAJEMY CHLEB

Przed podaniem nacinamy boki pieczywa. Zapieczony ser obkładamy dookoła szynką jambon d'auvergne pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość posypujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!