Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
Krok 1: FASZERUJEMY CHLEB
Z chleba górskiego odkrawamy górną część i wydrążamy jego miękisz. W wydrążone miejsce wkładamy ser pavé w całości. Ser nacinamy z góry w kratkę.
Krok 2: PIECZEMY CHLEB
Chleb układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
Chleb pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Upieczony chleb odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 3: PODAJEMY CHLEB
Przed podaniem nacinamy boki pieczywa. Zapieczony ser obkładamy dookoła szynką jambon d'auvergne pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość posypujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Piernik świąteczny
- Kutia
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)