Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
Krok 1: FASZERUJEMY CHLEB
Z chleba górskiego odkrawamy górną część i wydrążamy jego miękisz. W wydrążone miejsce wkładamy ser pavé w całości. Ser nacinamy z góry w kratkę.
Krok 2: PIECZEMY CHLEB
Chleb układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
Chleb pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Upieczony chleb odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Krok 3: PODAJEMY CHLEB
Przed podaniem nacinamy boki pieczywa. Zapieczony ser obkładamy dookoła szynką jambon d'auvergne pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość posypujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczony naleśnik z serem carré de lest
Pieczony naleśnik w wersji na słono: idealny na śniadanie, lunch czy kolację. Świetne połączenie delikatnego, miękkiego w środku sera carré de l'est z puszystą strukturą ciasta.
Pieczona feta z warzywami
Feta w roli głównej! Ten najbardziej znany grecki ser świetnie nadaje się do zapiekania, więc warto przyrządzić go w formie bogatego talerza przekąsek, pełnego warzyw i chrupiących dodatków.
Chaczapuri z serem i sosem adżika
Klasyka w stylu gruzińskim, czyli ciasto drożdżowe, biały ser, jajko i sos z pieczonej papryki połączone w tradycyjnym chaczapuri: pysznym placku prosto z pieca! Musisz spróbować!
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebek mięsny
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
- Grillowane ślimaki z indyka
- Cheesecake New York z orzechami pekan
- Pyzy ziemniaczane
- Minipizze razowe z warzywami
- Szynka wieprzowa z szynkowaru
- Korzenny pudding ryżowy
- Zupa prowansalska z francuskim serem
- Krokiety z serem pavé
- Białe bolognese
- Sos czosnkowy
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Pesto z rukoli
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Hiszpańska pizza
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Focaccia – klasyczny przepis
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)