Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- naczynie żaroodporne
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA I FETĘ
Cebulę kroimy w cienkie plastry, cukinię w talarki, a paprykę w paski. Pokrojone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i obficie skrapiamy oliwą.
Fetę delikatnie nacinamy z wierzchu w kostkę tak, by nie przeciąć sera całkowicie – dzięki temu szybciej zapiecze się on w środku. Ser układamy na warstwie warzyw w naczyniu żaroodpornym. Ponownie skrapiamy oliwą. Wokół kawałków fety układamy pomidorki koktajlowe.
Krok 2: PIECZEMY FETĘ Z WARZYWAMI
Fetę z warzywami pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Ser i warzywa powinny nabrać z wierzchu ładnego, złotego koloru.
Krok 3: PODAJEMY DANIE
Na zapieczony ser z warzywami wykładamy oliwki. Całość dekorujemy z wierzchu listkami bazylii. Pieczoną fetę podajemy na ciepło z chlebkami pita lub paluszkami chlebowymi oraz sosem tzatziki przełożonym do miseczki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)