Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.
Krok 2: Faszerujemy pitę
Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lasagne z bakłażanem i cukinią
Wypróbuj przepis na wyjątkowe lasagne – z cukinią, bakłażanem i pysznym mięsem mielonym!
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!
Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
- Kanapka na bogato
- Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
- Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Falafel w chlebie pita
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Gyros z jagnięciny z chlebkiem pita
- Sałatka z owocami morza
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Pity z falafelami
- Milopitakia
- Panini z grillowanymi warzywami
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Tort malinowy
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Ciastka pisanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1909 dni temu
Bardzo dobre! Nie miałam skąd wziąć pity, więc poszło we wrapie, ale farsz pyszny, tak samo sałatka :)
odpowiedz
2647 dni temu
Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)
odpowiedz
3005 dni temu
pyszne XD
odpowiedz