
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.
Krok 2: Faszerujemy pitę
Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lasagne z cukinią i bakłażanem
Wypróbuj przepis na wyjątkowe lasagne – z cukinią, bakłażanem i pysznym mięsem mielonym!

Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!

Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!

Quesadillas z awokado
To pyszna wersja meksykańskiego placka kukurydzianego, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Komentarze (2)
241 dni temu
Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)
odpowiedz
599 dni temu
pyszne XD
odpowiedz
zobacz wszystkie