Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.
Krok 2: Faszerujemy pitę
Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lasagne z bakłażanem i cukinią
Wypróbuj przepis na wyjątkowe lasagne – z cukinią, bakłażanem i pysznym mięsem mielonym!
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!
Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Wigilijny makowiec
- Zupa grzybowa z makaronem
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1930 dni temu
Bardzo dobre! Nie miałam skąd wziąć pity, więc poszło we wrapie, ale farsz pyszny, tak samo sałatka :)
odpowiedz
2668 dni temu
Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)
odpowiedz
3027 dni temu
pyszne XD
odpowiedz