
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.
Krok 2: Faszerujemy pitę
Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2241 dni temu
Bardzo dobre! Nie miałam skąd wziąć pity, więc poszło we wrapie, ale farsz pyszny, tak samo sałatka :)
Odpowiedz
2979 dni temu
Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)
Odpowiedz
3338 dni temu
pyszne XD
Odpowiedz