
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.
Krok 2: Faszerujemy pitę
Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.
Krok 3: Przygotowujemy sałatkę
Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lasagne z cukinią i bakłażanem
Wypróbuj przepis na wyjątkowe lasagne – z cukinią, bakłażanem i pysznym mięsem mielonym!

Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!

Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!

Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Komentarze (3)
1376 dni temu
Bardzo dobre! Nie miałam skąd wziąć pity, więc poszło we wrapie, ale farsz pyszny, tak samo sałatka :)
odpowiedz
2114 dni temu
Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)
odpowiedz
2472 dni temu
pyszne XD
odpowiedz
zobacz wszystkie