zobacz film Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką

Milo Kurtis

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Łączymy składniki marynaty

Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.

 

 

Krok 2: Faszerujemy pitę

 Farsz nakładamy na schab

Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.

 

 

Krok 3: Przygotowujemy sałatkę

Łączymy składniki marynaty

Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • San San
    1921 dni temu
    Bardzo dobre! Nie miałam skąd wziąć pity, więc poszło we wrapie, ale farsz pyszny, tak samo sałatka :)

    odpowiedz

  • annie annie
    2659 dni temu
    Szybkie danie i przede wszystkim smaczne :)

    odpowiedz

  • Poselnasejm Poselnasejm
    3017 dni temu
    pyszne XD

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!