Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
Krok 1: Blanszujemy szpinak
Szpinak myjemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, smażymy do zeszklenia. Wrzucamy szpinak, bardzo krótko blanszujemy – tak żeby szpinak tylko lekko ściemniał i zmniejszył objętość. Szpinak przekładamy na talerz i studzimy.
Krok 2: Zwijamy roladki ze schabu
Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko. Oprószamy solą i pieprzem z jednej strony. Na każdym plastrze układamy porcję szpinaku z czosnkiem, kładziemy kawałek sera pleśniowego. Zwijamy dość ciasno.
Roladki obsmażamy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3: Przygotowujemy beszamel
Przygotowujemy beszamel – w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, chwilę smażymy. Dolewamy mleko. Cały czas mieszając, doprowadzamy do zgęstnienia beszamelu. Dosypujemy rozkruszony ser, delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i solą (ostrożnie, bo ser pleśniowy jest słony).
Krok 4: Roladki zalewamy beszamelem
Beszamelem zalewamy schab. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 25 minut. Gdyby po tym czasie beszamel był jeszcze zbyt blady, włączamy funkcję grilla na około 3-4 minuty.
Podajemy z bagietką i sałatą z sosem winegret.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
Czy wiesz, jak Francuzi przygotowują zrazy? Zaraz wszystko będzie jasne. Szykuj się na smakowitą niespodziankę.
Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
Marynowane mięso, biała kiełbasa, wędzony boczek... To będzie ciekawe i (tak, tak!) pochodzące z Francji danie.
Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
Delikatne mięso z pysznymi dodatkami. Potrawa, która doskonale oddaje charakter kuchni niemieckiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Jabłka zapiekane z żurawiną
- Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Jajko zapiekane w bagietce
- Schab w sosie porowym z duszonymi grzybami
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Jajka w kokilkach
- Śledzie pod pierzynką
- Brukselka pod beszamelem i parmezanem
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
- Pieczone jabłka
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Lodowe torciki na maślance z truskawkami
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Wegański strogonow z kurek
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Pieczone burgery z indyka
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Muffiny z owocami lasu
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- 3 sposoby na kanapki z precli
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3084 dni temu
Mam pytanko. Czy ten ser można zastąpić innym? U mnie niestety nie lubią tego z niebieską pleśnia a danie wygląda fantastycznie i napewno tak smakuje☺
odpowiedz
3084 dni temu
Możesz wymienić ten ser na swój ulubiony :)
3087 dni temu
Roladki wyszły doskonałe, beszamel trochę za ciężki ale co tam... równie pyszny :)
odpowiedz