Dania jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe – najlepsze przepisy
Dania jednogarnkowe to doskonały i szybki pomysł na obiad. Mało pracy, za to końcowy efekt w postaci pysznych i pożywnych potraw – tak w skrócie można podsumować zazwyczaj szybkie w przygotowaniu dania jednogarnkowe na obiad. Te argumenty doskonale rozumie Kuchnia Lidla, która proponuje kilka przepisów m.in. na dania jednogarnkowe z mięsem. Tylko spójrzcie!
Przepisy na dania jednogarnkowe z:
- mięsem mielonym: gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- : wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- leczo lub fasolka po bretońsku
- kurczakiem: filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Spośród wszystkich przepisów na podobne potrawy największą popularnością cieszą się jednak te na dania jednogarnkowe z kurczaka, szczególnie zaś z piersi kurczaka. Polska kuchnia daje wyraz temu upodobaniu Polaków do drobiu i nie szczędzi – jak widać – tego rodzaju potraw.
To jeszcze oczywiście nie koniec inspiracji, które możecie znaleźć w Kuchni Lidla. Czekają tam na Was również dania jednogarnkowe z:
- makaronem: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- ziemniakami: gulasz wieprzowy z łopatki lub tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- kaszą: hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- ryżem: szybka kapusta po grecku
Dania jednogarnkowe wegetariańskie
Kuchnia Lidla przygotowała również propozycje specjalnie z myślą o wegetarianach. Tym samym udowadnia, że dania jednogarnkowe bez mięsa mogą być równie smaczne i udane! Sprawdźcie już teraz pomysły Kuchni Lidla na wegetariańskie dania jednogarnkowe:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Gęsty, domowy gulasz wołowy
Z najlepszego mięsa wołowego powstaje najlepszy gulasz! Niech kuchnia wypełni się aromatem tego sycącego dania, które z pewnością trafi na Twoją listę ulubionych.

Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

Wegański bigos z boczniakami
Bigos bez mięsa? To dopiero rewolucja! Ale warta zaproszenia na świąteczny stół! Spróbujcie i przekonajcie się, że wszystkim będzie smakować!

Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!

Chorwacki pilaw z jagnięciną
Jaka jest kuchnia chorwacka? Aromatyczna, różnorodna, zakochana w ryżu i doskonałym mięsie! Poznaj ją lepiej, przygotowując chorwacki pilaw z jagnięciną!

Wegetariańskie leczo z kurkami
Wykorzystaj świeże kurki i najlepsze sezonowe warzywa, by przygotować wegetariańskie leczo pełne kolorów i smaków lata!

Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
Meksykańskie smaki, które pokochają nie tylko weganie, czyli smażony ryż z kalafiora z mnóstwem warzyw, przypraw i ziół – oto pomysł Kingi na sycący roślinny obiad z charakterem!

Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni meksykańskiej i teksańskiej w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!

Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!

Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!

Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
