Curry z fasolką szparagową i mlekiem kokosowym (MCS)

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie:

Krok 1: przygotowujemy bazę curry

Do misy termorobota MC Smart dodajemy szalotki, czosnek i papryczki. Siekamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Następnie zbieramy kawałki warzyw ze ścianek misy. Dodajemy olej, pastę curry i cynamon. Uruchamiamy program „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1.

Krok 2: dodajemy pomidora

Do misy termorobota dodajemy pokrojonego na ćwiartki pomidora. Podsmażamy, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Następnie całość mieszamy, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 6.

Krok 3: dodajemy pozostałe składniki


Do misy wlewamy mleczko kokosowe. Odcinamy końcówki fasolki i dodajemy ją do pozostałych składników. Doprawiamy płatkami chili, kuminem, pieprzem oraz solą. Całość gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.

Krok 4: podajemy curry

Jeśli chcemy, by curry było bardziej gęste, gotujemy je dodatkowo około 3-5 minut bez miarki w pokrywie. Danie możemy podawać z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!