Dania jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe – najlepsze przepisy
Dania jednogarnkowe to doskonały i szybki pomysł na obiad. Mało pracy, za to końcowy efekt w postaci pysznych i pożywnych potraw – tak w skrócie można podsumować zazwyczaj szybkie w przygotowaniu dania jednogarnkowe na obiad. Te argumenty doskonale rozumie Kuchnia Lidla, która proponuje kilka przepisów m.in. na dania jednogarnkowe z mięsem. Tylko spójrzcie!
Przepisy na dania jednogarnkowe z:
- mięsem mielonym: gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- : wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- leczo lub fasolka po bretońsku
- kurczakiem: filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Spośród wszystkich przepisów na podobne potrawy największą popularnością cieszą się jednak te na dania jednogarnkowe z kurczaka, szczególnie zaś z piersi kurczaka. Polska kuchnia daje wyraz temu upodobaniu Polaków do drobiu i nie szczędzi – jak widać – tego rodzaju potraw.
To jeszcze oczywiście nie koniec inspiracji, które możecie znaleźć w Kuchni Lidla. Czekają tam na Was również dania jednogarnkowe z:
- makaronem: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- ziemniakami: gulasz wieprzowy z łopatki lub tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- kaszą: hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- ryżem: szybka kapusta po grecku
Dania jednogarnkowe wegetariańskie
Kuchnia Lidla przygotowała również propozycje specjalnie z myślą o wegetarianach. Tym samym udowadnia, że dania jednogarnkowe bez mięsa mogą być równie smaczne i udane! Sprawdźcie już teraz pomysły Kuchni Lidla na wegetariańskie dania jednogarnkowe:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Curry z jagnięciny z fasolką
Wypróbuj przepis na curry z jagnięciny! Z dodatkiem aromatycznych przypraw, a także rodzynek i orzechów zabierze Cię w orientalną podróż!

Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!

Fasolka po bretońsku
Dania jednogarnkowe to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Poznaj przepis na fasolkę po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

Leczo
Leczo według DG pełne jest papryki, cukinii i kilku rodzajów mięsa – poznaj przepis!

Gulasz cielęcy po azjatycku
Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!

Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
Jeśli szukasz pomysłu na danie mięsne, ta potrawa jest dla Ciebie! Wypróbuj cassoulet z udkami kurczaka.

Świąteczne risotto
Przygotuj risotto dla całej rodziny! Z indykiem, jabłkiem i duża porcją świeżego tymianku!

Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!

Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.

Forszmak wieprzowy
Karol Okrasa, przygotowując swój forszmak, inspirował się klasycznym daniem lubelskim. Wzbogacił je jednak o aromatyczny kmin rzymski i kolendrę!

Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!

Potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
Potrawka z kurczaka może smakować i wyglądać wyjątkowo. A wszystko za sprawą kompozycji przypraw z lekką nutą azjatycką i dodatku świeżych warzyw!
