Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
- drewniane szpadki do szaszłyków
Krok 1: MARYNUJEMY WOŁOWINĘ
Miód łączymy w misce z olejem po suszonych pomidorach i sosem sojowym. Mieszamy. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy polędwicę wołową pokrojoną na mniejsze kawałki.
Ziarna pieprzu i gorczycy ucieramy w moździerzu. Dodajemy do mięsa. Mieszamy.
Zamarynowane mięso nadziewamy na szpadki do szaszłyków. Odkładamy, by smaki się przegryzły.
Krok 2: GOTUJEMY SOCZEWICĘ
Do zagotowanej wody dodajemy soczewicę i przyprawy utarte w moździerzu: ziarna kolendry, gorczycę, kmin rzymski i pieprz. Mieszamy. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY GULASZ
Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę. Mieszamy i zdejmujemy gulasz z ognia. Dodajemy posiekaną kolendrę i posiekaną papryczkę chili. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Przygotowane wcześniej szaszłyki opiekamy nad ogniem, a następnie nad żarem. Podajemy z gulaszem z soczewicy.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz cielęcy po azjatycku
Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!
Gulasz po węgiersku
Wołowina, warzywa i odrobina cierpliwości – to sprawdzony przepis na doskonały gulasz!
Gulasz jagnięcy
Aromatyczna, warzywna i podlana czerwonym winem: tak podana jagnięcina sprawdzi się w roli codziennego obiadu i odświętnego dania. Wypróbuj przepis Karola na prosty gulasz o złożonym smaku.
Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Eskalopki w cieście ze śliwkami
- Placuszki z kurczaka i szynki
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
- Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Mus miętowy z limonką
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Kotlety jajeczne z ciecierzycą
- Świąteczne ciasteczka w kształcie choinek
- Jajecznica na ostro
- Koreczki z kiełkami
- Puszysty omlet na słodko
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Gofry z kokosową śmietanką
- Trifle kawowo-bananowy
- Chleb gryczany z miodem
- Ciasteczka bakaliowe
- Rillettes z kaczki
- Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
- Kolorowe naleśniczki
- Rosół z gęsi z warzywami
- Wegański twarożek z ziołami
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
- Lekka sałatka z rodzynkami
- Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1695 dni temu
Ile tej wody do soczewicy panie Karolu?!
odpowiedz
1695 dni temu
Przy tej ilości soczewicy i z uwzględnieniem dodatkowych składników gulaszu potrzebujemy ok. 500 ml wody.