Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy mięso
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.
Krok 2: Dodajemy cukinię do gulaszu
Pomidory pelati kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sezamowego i sosu rybnego. Gotujemy około 30 minut. Cukinię kroimy w półplastry o grubości około 1 cm i wrzucamy do gulaszu.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gulaszu wrzucamy posiekaną kolendrę. Doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!
Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
Przygotuj danie pełne bliskowschodnich aromatów. Doskonale doprawiona jagnięcina i chrupiąca cieciorka to jego mocne atuty!
Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!
Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe – gulasz z chorizo i ciecierzycą w tortilli!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Kokosowa konfitura z mango
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Curry
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
- Kaszotto z młodą kapustą
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Ciasto z profiterolkami
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Zupa w stylu azjatyckim
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Klops z jajkiem
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Gorąca lemoniada
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Wegański falafel burger z portobello
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
253 dni temu
Ile gramów cukinii?
odpowiedz
253 dni temu
Do przygotowania gulaszu potrzeba ok. 700-800 gramów cukinii.
2384 dni temu
Właśnie zrobiłam to danie - super łatwe i przepyszne. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu :)
odpowiedz