
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy mięso
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.
Krok 2: Dodajemy cukinię do gulaszu
Pomidory pelati kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sezamowego i sosu rybnego. Gotujemy około 30 minut. Cukinię kroimy w półplastry o grubości około 1 cm i wrzucamy do gulaszu.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gulaszu wrzucamy posiekaną kolendrę. Doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!

Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
Przygotuj danie pełne bliskowschodnich aromatów. Doskonale doprawiona jagnięcina i chrupiąca cieciorka to jego mocne atuty!

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!

Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe – gulasz z chorizo i ciecierzycą w tortilli!

Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
390 dni temu
Ile gramów cukinii?
odpowiedz
389 dni temu
Do przygotowania gulaszu potrzeba ok. 700-800 gramów cukinii.
2521 dni temu
Właśnie zrobiłam to danie - super łatwe i przepyszne. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu :)
odpowiedz