Gulasz cielęcy po azjatycku

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy mięso

Podsmażamy mięso

Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.

 

 

Krok 2: Dodajemy cukinię do gulaszu

Dodajemy cukinię do gulaszu

Pomidory pelati kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sezamowego i sosu rybnego. Gotujemy około 30 minut. Cukinię kroimy w półplastry o grubości około 1 cm i wrzucamy do gulaszu.

 

 

Krok 3: Doprawiamy gulasz

Doprawiamy gulasz

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gulaszu wrzucamy posiekaną kolendrę. Doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • A A
    321 dni temu
    Ile gramów cukinii?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    321 dni temu
    Do przygotowania gulaszu potrzeba ok. 700-800 gramów cukinii.
  • Martka Martka
    2452 dni temu
    Właśnie zrobiłam to danie - super łatwe i przepyszne. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!