
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy mięso
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy pastę curry. Dolewamy wodę i mleczko kokosowe. Dodajemy mięso i gotujemy do miękkości przez około 40 minut.
Krok 2: Dodajemy cukinię do gulaszu
Pomidory pelati kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Doprawiamy kilkoma kroplami oleju sezamowego i sosu rybnego. Gotujemy około 30 minut. Cukinię kroimy w półplastry o grubości około 1 cm i wrzucamy do gulaszu.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gulaszu wrzucamy posiekaną kolendrę. Doprawiamy sokiem i skórką otartą z limonki. Gulasz podajemy z ugotowanym makaronem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
630 dni temu
Ile gramów cukinii?
Odpowiedz
629 dni temu
Do przygotowania gulaszu potrzeba ok. 700-800 gramów cukinii.
2761 dni temu
Właśnie zrobiłam to danie - super łatwe i przepyszne. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu :)
Odpowiedz