Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • patelnię

Krok 1: Kroimy kiełbaskę w plastry

Kroimy kiełbaskę w plastry

Chorizo kroimy w plastry szerokości około 0,5 cm. Dymkę bez szczypiorku kroimy w kostkę, siekamy ząbek czosnku. Chorizo smażymy na złoty kolor na patelni, dodajemy dymkę i czosnek, delikatnie szklimy. Zalewamy wytrawnym czerwonym winem i gotujemy, aż wino odparuje do 1/3 objętości. Dodajemy pomidory pelati. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy, aż całość zgęstnieje. Na koniec dodajemy ciecierzycę i posiekaną natkę pietruszki.

 

Krok 2: Do pokrojonych pomidorów dodajemy czosnek, dymkę i starty ser

Do pokrojonych pomidorów dodajemy czosnek, dymkę i starty ser

Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy posiekany ząbek czosnku, drugą dymkę wraz ze szczypiorkiem oraz starty ser manchego. Doprawiamy oliwą z oliwek.

 

 

 

Krok 3: Układamy gulasz na podpieczonej tortilli

Układamy gulasz na podpieczonej tortilli

Gęsty gulasz układamy na podpieczonych na suchej patelni plackach tortilli. Podajemy z salsą pomidorową.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • madziejka madziejka
    1310 dni temu
    Mam pytanie: w kroku 1 jest cebula pokrojona w kostkę; zakładam, że nie chodzi o dymkę ze szczypiorkiem z kroku 2. Spróbuję z połówką żółtej - zobaczymy, czy dobrze pojęłam... :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1309 dni temu
    Madziejka, zgadza się :) W przepisie podane są 2 sztuki: w kroku pierwszym wystarczy dodać samą cebulkę, w drugim dodajesz ją razem ze szczypiorkiem. Cebula żółta również jak najbardziej dobrze się sprawdzi. Smacznego! ;)
  • Maciej Maciej
    2951 dni temu
    MNIAM< na to jeszcze zawinołem w tortille, i polałem po górze gulaszem , i udekorowałem natką z pietruszki , :) :)))))

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2949 dni temu
    Brzmi pysznie!
  • Aga Aga
    3044 dni temu
    W tym przepisie najbardziej podoba mi się wino czerwone WYTRWANE ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3046 dni temu
    gulasz pyszny, następnym razem warto wypróbować z ziemniakami lub ryżem.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3046 dni temu
    Dobry pomysł! :)
  • guśka guśka
    3047 dni temu
    Proszę podać ile to będzie ugotowanej cieciorki? Czy to ma być sucha?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3047 dni temu
    Sugerujemy użycie ciecierzycy z puszki :)
  • Gość Gość
    3048 dni temu
    Dlaczego do niektórych przepisów wykonywanych przez Karola Okrasę nie ma filmów? rugie pytanie, to jaka to ciecierzyca? Surowa czy z puszki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3047 dni temu
    Nie do wszystkich przepisów Karola są filmy :) A ciecierzyca - z puszki :)

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!