Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię
Krok 1: Kroimy kiełbaskę w plastry
Chorizo kroimy w plastry szerokości około 0,5 cm. Dymkę bez szczypiorku kroimy w kostkę, siekamy ząbek czosnku. Chorizo smażymy na złoty kolor na patelni, dodajemy dymkę i czosnek, delikatnie szklimy. Zalewamy wytrawnym czerwonym winem i gotujemy, aż wino odparuje do 1/3 objętości. Dodajemy pomidory pelati. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy, aż całość zgęstnieje. Na koniec dodajemy ciecierzycę i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2: Do pokrojonych pomidorów dodajemy czosnek, dymkę i starty ser
Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy posiekany ząbek czosnku, drugą dymkę wraz ze szczypiorkiem oraz starty ser manchego. Doprawiamy oliwą z oliwek.
Krok 3: Układamy gulasz na podpieczonej tortilli
Gęsty gulasz układamy na podpieczonych na suchej patelni plackach tortilli. Podajemy z salsą pomidorową.
Zobacz podobne
przepisy
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
Aromatyczne połączenie drobiu, kiełbasy chorizo i warzyw. W towarzystwie lekkiej sałatki smakuje wybornie.
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kutia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1310 dni temu
Mam pytanie: w kroku 1 jest cebula pokrojona w kostkę; zakładam, że nie chodzi o dymkę ze szczypiorkiem z kroku 2. Spróbuję z połówką żółtej - zobaczymy, czy dobrze pojęłam... :)
odpowiedz
1309 dni temu
Madziejka, zgadza się :) W przepisie podane są 2 sztuki: w kroku pierwszym wystarczy dodać samą cebulkę, w drugim dodajesz ją razem ze szczypiorkiem. Cebula żółta również jak najbardziej dobrze się sprawdzi. Smacznego! ;)
2951 dni temu
MNIAM< na to jeszcze zawinołem w tortille, i polałem po górze gulaszem , i udekorowałem natką z pietruszki , :) :)))))
odpowiedz
2949 dni temu
Brzmi pysznie!
3044 dni temu
W tym przepisie najbardziej podoba mi się wino czerwone WYTRWANE ;)
odpowiedz
3046 dni temu
gulasz pyszny, następnym razem warto wypróbować z ziemniakami lub ryżem.
odpowiedz
3046 dni temu
Dobry pomysł! :)
3047 dni temu
Proszę podać ile to będzie ugotowanej cieciorki? Czy to ma być sucha?
odpowiedz
3047 dni temu
Sugerujemy użycie ciecierzycy z puszki :)
3048 dni temu
Dlaczego do niektórych przepisów wykonywanych przez Karola Okrasę nie ma filmów? rugie pytanie, to jaka to ciecierzyca? Surowa czy z puszki?
odpowiedz
3047 dni temu
Nie do wszystkich przepisów Karola są filmy :) A ciecierzyca - z puszki :)
zobacz wszystkie