Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy szalotkę i gnocchi
Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.
Krok 2: Podsmażamy schab
Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.
Krok 3: Łączymy gulasz z gnocchi
Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe – gulasz z chorizo i ciecierzycą w tortilli!
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka cała wspaniała
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Szynka w kapuście curry
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Schab na dwa sposoby
- Domowa kapusta kiszona
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Sałatka bawarska z kapusty
- Spaghetti alla puttanesca
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Cukier waniliowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Kapusta z grochem
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Donuty dyniowe
- Ciasto bostońskie
- Boczniaki po kaszubsku
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Desery na Sylwestra
- Torcik czekoladowy z musem jabłkowo-marchwiowym
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Karp pieczony z grzybami
- Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2915 dni temu
To pierwszy przepis w kuchni Lidla, który mi nie smakował :( Mięso było twarde i gumowe a kapusta z tą śmietaną zdecydowanie za kwaśna. Być może to ja zrobiłam coś źle, ale tak czy inaczej więcej do tego dania nie wrócę :(
odpowiedz