Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy szalotkę i gnocchi
Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.
Krok 2: Podsmażamy schab
Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.
Krok 3: Łączymy gulasz z gnocchi
Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3260 dni temu
To pierwszy przepis w kuchni Lidla, który mi nie smakował :( Mięso było twarde i gumowe a kapusta z tą śmietaną zdecydowanie za kwaśna. Być może to ja zrobiłam coś źle, ale tak czy inaczej więcej do tego dania nie wrócę :(
Odpowiedz