• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy szalotkę i gnocchi

Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.

Krok 2: Podsmażamy schab

Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.

Krok 3: Łączymy gulasz z gnocchi

Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Malinka Malinka
    749 dni temu
    To pierwszy przepis w kuchni Lidla, który mi nie smakował :( Mięso było twarde i gumowe a kapusta z tą śmietaną zdecydowanie za kwaśna. Być może to ja zrobiłam coś źle, ale tak czy inaczej więcej do tego dania nie wrócę :(

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram