Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ucieramy (najlepiej w moździerzu) pieprz i ziele angielskie. W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w średnią kostkę cebule, po chwili dodajemy posiekany czosnek. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy pokrojone w niewielkie paski mięso i podsmażamy 2-3 minuty.
Do podsmażonego mięsa dodajemy piwo, przyprawy z moździerza, liście laurowe, paprykę. Dusimy chwilę, mieszając. Następnie dodajemy część bulionu i pokrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez mniej więcej 2 godziny. Jeśli płyn wyparuje, dodajemy bulion. Jeżeli mięso jest miękkie, sprawdzamy, czy nie trzeba doprawić go solą lub pieprzem. Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
Jak podawać
Siekamy drobno pęczek pietruszki. Gulasz podajemy najlepiej z kaszą na sypko, posypany obficie natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Racuchy z kaszy gryczanej z gulaszem
Kasza gryczana jest dobra nie tylko na sypko. Przygotujesz z niej także pyszne racuchy. Z mięsnym sosem są przepyszne!
Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
- Kaczka z żurawiną
- Babka orzechowo-migdałowa
- Zupa harira
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Stek z jelenia
- Gulasz z jelenia
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Gulasz z kaczych żołądków
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Pieczona gęś z jabłkami i czerwoną kapustą
- Wieniec z Frankfurtu
- Sałatka bawarska z kapusty
- Pizza hawajska
- Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Comber z jelenia
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Makowiec z jabłkami
- Ciasto wiewiórka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2584 dni temu
Jak robić dziczyznę to wstyd dodawać kostki rosołowe :/
odpowiedz
2690 dni temu
Czy można zamienić mięso jelenia na sarny?
odpowiedz
2690 dni temu
Możesz dokonać takiej zamiany :)
2934 dni temu
Witam. Czy można zamiast piwa użyć wina? Jakoś bardziej mi pasuje, jeśli można to w jakich proporcjach?
odpowiedz
2934 dni temu
Możesz dokonać takiej zamiany. Użyj tyle samo wina :)
3361 dni temu
Czy to mięso jest już sprzedawane marynowane, czy jest zupełnie "surowe"?
odpowiedz
3361 dni temu
Mięso jest bez marynaty :)
3813 dni temu
Agato tak, pieczarki dodajemy surowe.
odpowiedz
3813 dni temu
czy pieczarki wrzucamy surowe?
odpowiedz
3993 dni temu
Witam ja tez robiłam ten gulasz i wyszedł Super Polecam
odpowiedz
4187 dni temu
dziś zrobiłam, gulasz wyszedł baaardzo dobry. Mięso mięciutkie, przyprawione akurat. Pychotka. Z chęcią dokupię mięso raz jeszcze i powtórzę ten przepis
odpowiedz
zobacz wszystkie