Gulasz z jelenia z kaszą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ucieramy (najlepiej w moździerzu) pieprz i ziele angielskie. W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w średnią kostkę cebule, po chwili dodajemy posiekany czosnek. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy pokrojone w niewielkie paski mięso i podsmażamy 2-3 minuty.
Do podsmażonego mięsa dodajemy piwo, przyprawy z moździerza, liście laurowe, paprykę. Dusimy chwilę, mieszając. Następnie dodajemy część bulionu i pokrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez mniej więcej 2 godziny. Jeśli płyn wyparuje, dodajemy bulion. Jeżeli mięso jest miękkie, sprawdzamy, czy nie trzeba doprawić go solą lub pieprzem. Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.

Jak podawać

Siekamy drobno pęczek pietruszki. Gulasz podajemy najlepiej z kaszą na sypko, posypany obficie natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    2544 dni temu
    Jak robić dziczyznę to wstyd dodawać kostki rosołowe :/

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2650 dni temu
    Czy można zamienić mięso jelenia na sarny?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2650 dni temu
    Możesz dokonać takiej zamiany :)
  • Gość Gość
    2894 dni temu
    Witam. Czy można zamiast piwa użyć wina? Jakoś bardziej mi pasuje, jeśli można to w jakich proporcjach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2893 dni temu
    Możesz dokonać takiej zamiany. Użyj tyle samo wina :)
  • Kaśka Kaśka
    3321 dni temu
    Czy to mięso jest już sprzedawane marynowane, czy jest zupełnie "surowe"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3320 dni temu
    Mięso jest bez marynaty :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3773 dni temu
    Agato tak, pieczarki dodajemy surowe.

    odpowiedz

  • Agata Agata
    3773 dni temu
    czy pieczarki wrzucamy surowe?

    odpowiedz

  • ala ala
    3953 dni temu
    Witam ja tez robiłam ten gulasz i wyszedł Super Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4147 dni temu
    dziś zrobiłam, gulasz wyszedł baaardzo dobry. Mięso mięciutkie, przyprawione akurat. Pychotka. Z chęcią dokupię mięso raz jeszcze i powtórzę ten przepis

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!