
Przygotowanie
Ucieramy (najlepiej w moździerzu) pieprz i ziele angielskie. W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebule, po chwili dodajemy czosnek. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso i podsmażamy 2-3 minuty.
Do podsmażonego mięsa dodajemy piwo, przyprawy z moździerza, liście laurowe, paprykę. Dusimy chwilę, mieszając. Następnie dodajemy część bulionu i pieczarki.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez mniej więcej 2 godziny. Jeśli płyn wyparuje, dodajemy bulion. Jeżeli mięso jest miękkie, sprawdzamy, czy nie trzeba doprawić go solą lub pieprzem. Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
Jak podawać
Siekamy drobno pęczek pietruszki. Gulasz podajemy najlepiej z kaszą na sypko, posypany obficie siekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!

Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.

Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.

Racuchy z kaszy gryczanej z gulaszem
Kasza gryczana jest dobra nie tylko na sypko. Przygotujesz z niej także pyszne racuchy. Z mięsnym sosem są przepyszne!

Komentarze (11)
484 dni temu
Jak robić dziczyznę to wstyd dodawać kostki rosołowe :/
odpowiedz
590 dni temu
Czy można zamienić mięso jelenia na sarny?
odpowiedz
590 dni temu
Możesz dokonać takiej zamiany :)
834 dni temu
Witam. Czy można zamiast piwa użyć wina? Jakoś bardziej mi pasuje, jeśli można to w jakich proporcjach?
odpowiedz
833 dni temu
Możesz dokonać takiej zamiany. Użyj tyle samo wina :)
1261 dni temu
Czy to mięso jest już sprzedawane marynowane, czy jest zupełnie "surowe"?
odpowiedz
1260 dni temu
Mięso jest bez marynaty :)
1713 dni temu
Agato tak, pieczarki dodajemy surowe.
odpowiedz
1713 dni temu
czy pieczarki wrzucamy surowe?
odpowiedz
1893 dni temu
Witam ja tez robiłam ten gulasz i wyszedł Super Polecam
odpowiedz
2086 dni temu
dziś zrobiłam, gulasz wyszedł baaardzo dobry. Mięso mięciutkie, przyprawione akurat. Pychotka. Z chęcią dokupię mięso raz jeszcze i powtórzę ten przepis
odpowiedz
zobacz wszystkie