Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na głebokiej patelni rozgrzewamy olej. Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na patelni ok. 5 min.
Cebule kroimy w ćwiartki, marchewki w talarki.
Do wołowiny dodajemy: pokrojone warzywa, przyprawy i rodzynki. Całość podlewamy czerwonym winem i sosem sojowym. Przykrywamy pokrywką. Dusimy na małym ogniu ok. 90 min.
Jak podawać
Podajemy z podgrzaną bagietką. Posypujemy całość świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
Mniej znana strona greckiej kuchni. Wypróbuj przepis na pyszne pulpeciki z soczystych pomidorów i mielonego mięsa.
Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
Plastry mięsa w złocistej panierce z płatków owsianych. Oryginalny pomysł na klasyczny sznycel wiedeński. Doskonały!
Polędwiczki wieprzowe z przysmakami kresowymi
Kresowe przysmaki, chorizo i wysokiej jakości wieprzowina to sprawdzony sposób na wyśmienite roladki.
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
Przygotuj się na egzotyczne pulpeciki w azjatyckim sosie z mleczkiem kokosowym, imbirem i pomidorami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Mątwa w białym winie
- Risotto z pieczarkami
- Makaron chow mein z wołowiną
- Sałatka z rostbefem i z pesto bazyliowym
- Indyk w pesto
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Kanapki z pulled porkiem
- Szakszuka z wołowiną
Komentarze (13)
2012 dni temu
Ugotuję. Potem będę stała nad talerzem i patrzyła jak mężczyzna wsuwa pół kilo mięsa, jak przystało na prawdziwą polską gospodynię. Wszystko z miłości <3
odpowiedz
2337 dni temu
200 ml wina i 90 min. gotowanis To raczej chyba spalony gar zostanie a nie pyszne dania
odpowiedz
2561 dni temu
A u mnie porażka, mimo dużo dłuższego duszenia (prawie 3 h), mięso nadal twarde :(
odpowiedz
2564 dni temu
Czy trzeba dodawać soli? Jeżeli tak to na którym etapie?
odpowiedz
2562 dni temu
Jeśli chcesz dodać sól, zrób to w ostatnim etapie gotowania.
2689 dni temu
Danie wyśmienite, a przy tym proste w przygotowaniu. Ja dodałam nieco więcej wina :)
odpowiedz
3628 dni temu
Dlaczego to danie na zdjęciu nie wygląda tak jakby było duszone 90 min.?!! Tylko podane zaraz po podsmażeniu ?
odpowiedz
2958 dni temu
Bo zdjęcia zawsze różnią się od rzeczywistości, Kanapki z fast foodów też inne są na zdjęciach a inne gdy trzyma się je w dłoni :)
3871 dni temu
Tiko, sos sojowy należy dodać wraz z czerwonym winem.
odpowiedz
3874 dni temu
Hej. A kiedy dodać sos sojowy?
odpowiedz
3969 dni temu
Wołowina beef master ma kosmicznie wysoką cenę. Kiedy w lidlu będzie tańsza wołowina ???
odpowiedz
4037 dni temu
Baaaaardzo smaczne :) Gotowałam ciut dłużej niż w przepisie, żeby mięsko było mięciutkie. Wyszło rewelacyjnie! Proste, fajne, jednogarnkowe danie :)
odpowiedz
4049 dni temu
Właśnie zrobiłem, rewelacyjna potrawa!!!!. Nie trzeba dawać najdroższego wina, smak jest obłędny. I chyba najprostsza na świecie do zrobienia, nie wymaga praktycznie żadnego zachodu- obłęd. Takie przepisy lubię.
odpowiedz
zobacz wszystkie