
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: DOPRAWIAMY I SMAŻYMY MIĘSO
Jagnięcinę doprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką. Partiami przesmażamy mięso w garnku na rozgrzanym oleju, aż zbrązowieje. Odkładamy na bok.
KROK 2: PODSMAŻAMY PRZYPRAWY I WARZYWA
Ziarna kolendry kruszymy w moździerzu. W tym samym garnku przesmażamy delikatnie przyprawy z posiekanymi szalotkami i czosnkiem. Całość zalewamy winem i gotujemy ok. 10 minut.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI I DUSIMY GULASZ
Dodajemy mięso, pokrojoną w kostkę marchewkę i seler. Zalewamy wodą tak, by przykryć powierzchnię. Gotujemy do miękkości ok. 1,5-2 godzin. Pod koniec gotowania dodajemy połowę suszonych moreli w całości, a resztę – pokrojoną w paski. Dorzucamy skórkę startą z połowy pomarańczy, sok i miód. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gulasz podajemy z jogurtem naturalnym bez laktozy. Dekorujemy listkami mięty i zestem, czyli skórką z pomarańczy.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Kurczak po toskańsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
- Arancini – kulki ryżowe
- Tradycyjna maczanka krakowska
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)