Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa i mięso
Mięso myjemy, osuszamy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Ziemniaki, korzenie pietruszki i marchew obieramy, por oczyszczamy i wszystko kroimy na plasterki o średnicy ok. 1 cm. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
Krok 2: Podsmażamy mięso
Mięso podsmażamy na gorącym maśle klarowanym przez 5-8 minut ze wszystkich stron, doprawiając przy tym solą i pieprzem. Następnie w garnku układamy na przemian warstwy przygotowanych składników, doprawiając przy tym do smaku kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy liść laurowy, dolewamy bulion i zagotowujemy.
Krok 3: Gotujemy gulasz
Gulasz gotujemy na wolnym ogniu bez mieszania przez około 90 minut. Liść laurowy wyjmujemy, gulasz doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia w warzywach
Przygotuj pyszny gulasz z mięsa jelenia w duszonych warzywach! Świetny pomysł na udany obiad!
Gulasz z dzika z grzybami
Przyrządź doskonały obiad z dziczyzny – gulasz z dzika z grzybami według pomysłu Grzegorza Russaka!
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Leczo
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
- Kompot z suszonych owoców
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Pasztet z ciecierzycy
- Gulasz z kaczych żołądków
- Chilli sin carne
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Pierogi z mięsem
- PASTA Z KALAFIORA
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Kanapka drwalska
- Tarta truskawkowa z kremem z białej i ciemnej czekolady
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Migdałowe ciasto pleśniak – przepis
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Szarlotka sypana
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Ciasto à la mars
- Pudding chlebowy
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Zapiekane jajka z salami i papryką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2131 dni temu
Wszystko ladnie pięknie ale... wołowinę soli się na końcu, bo będzie twarda. Warzywa sugeruje dodać po godzinie duszenia miesa.
odpowiedz
2281 dni temu
Przepis nieudany, pierwszy raz się zawiodłam na KL. Ziemniaki rozgotowane na paćkę a mięso twarde :(
odpowiedz