Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa i mięso
Mięso myjemy, osuszamy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Ziemniaki, korzenie pietruszki i marchew obieramy, por oczyszczamy i wszystko kroimy na plasterki o średnicy ok. 1 cm. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
Krok 2: Podsmażamy mięso
Mięso podsmażamy na gorącym maśle klarowanym przez 5-8 minut ze wszystkich stron, doprawiając przy tym solą i pieprzem. Następnie w garnku układamy na przemian warstwy przygotowanych składników, doprawiając przy tym do smaku kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy liść laurowy, dolewamy bulion i zagotowujemy.
Krok 3: Gotujemy gulasz
Gulasz gotujemy na wolnym ogniu bez mieszania przez około 90 minut. Liść laurowy wyjmujemy, gulasz doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Jajka na miękko
- Kutia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2478 dni temu
Wszystko ladnie pięknie ale... wołowinę soli się na końcu, bo będzie twarda. Warzywa sugeruje dodać po godzinie duszenia miesa.
Odpowiedz
2628 dni temu
Przepis nieudany, pierwszy raz się zawiodłam na KL. Ziemniaki rozgotowane na paćkę a mięso twarde :(
Odpowiedz