Gulasz niemiecki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa i mięso

Mięso myjemy, osuszamy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Ziemniaki, korzenie pietruszki i marchew obieramy, por oczyszczamy i wszystko kroimy na plasterki o średnicy ok. 1 cm. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.

Krok 2: Podsmażamy mięso

Mięso podsmażamy na gorącym maśle klarowanym przez 5-8 minut ze wszystkich stron, doprawiając przy tym solą i pieprzem. Następnie w garnku układamy na przemian warstwy przygotowanych składników, doprawiając przy tym do smaku kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy liść laurowy, dolewamy bulion i zagotowujemy.

Krok 3: Gotujemy gulasz

Gulasz gotujemy na wolnym ogniu bez mieszania przez około 90 minut. Liść laurowy wyjmujemy, gulasz doprawiamy do smaku i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2090 dni temu
    Wszystko ladnie pięknie ale... wołowinę soli się na końcu, bo będzie twarda. Warzywa sugeruje dodać po godzinie duszenia miesa.

    odpowiedz

  • espyrka espyrka
    2241 dni temu
    Przepis nieudany, pierwszy raz się zawiodłam na KL. Ziemniaki rozgotowane na paćkę a mięso twarde :(

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!