Gulasz niemiecki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa i mięso

Mięso myjemy, osuszamy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Ziemniaki, korzenie pietruszki i marchew obieramy, por oczyszczamy i wszystko kroimy na plasterki o średnicy ok. 1 cm. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.

Krok 2: Podsmażamy mięso

Mięso podsmażamy na gorącym maśle klarowanym przez 5-8 minut ze wszystkich stron, doprawiając przy tym solą i pieprzem. Następnie w garnku układamy na przemian warstwy przygotowanych składników, doprawiając przy tym do smaku kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy liść laurowy, dolewamy bulion i zagotowujemy.

Krok 3: Gotujemy gulasz

Gulasz gotujemy na wolnym ogniu bez mieszania przez około 90 minut. Liść laurowy wyjmujemy, gulasz doprawiamy do smaku i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Grzegorz Russak

Gulasz z jelenia w warzywach

Przygotuj pyszny gulasz z mięsa jelenia w duszonych warzywach! Świetny pomysł na udany obiad!

Gulasz z jelenia w warzywach

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Grzegorz Russak

Gulasz z dzika z grzybami

Przyrządź doskonały obiad z dziczyzny – gulasz z dzika z grzybami według pomysłu Grzegorza Russaka!

Gulasz z dzika z grzybami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Rodzina Dutkiewiczów

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem

Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Gulasz z jelenia z kaszą

Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.

Gulasz z jelenia z kaszą

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2355 dni temu
    Wszystko ladnie pięknie ale... wołowinę soli się na końcu, bo będzie twarda. Warzywa sugeruje dodać po godzinie duszenia miesa.

    odpowiedz

  • espyrka espyrka
    2505 dni temu
    Przepis nieudany, pierwszy raz się zawiodłam na KL. Ziemniaki rozgotowane na paćkę a mięso twarde :(

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!