Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- garnek
Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając.
Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Chili con carne
Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.
Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Etiopski gulasz z kapusty
Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik krakowski
- Kutia
- Sałatka gyros
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
1111 dni temu
garnek emaliowany :O - gdyby Magda to zobaczyla......:D
odpowiedz
1581 dni temu
Wyszło coś pomiędzy gulaszem a leczo. Zdecydowanie wolę albo jedno, albo drugie :P
odpowiedz
2364 dni temu
Pychotka! Dziś zrobiłam na obiad. Polecam :)
odpowiedz
3022 dni temu
czy gulasz mozna podać z kaszą jaglaną?
odpowiedz
3022 dni temu
Doskonały pomysł!
2395 dni temu
Nie mozna
3085 dni temu
Ja zamiast koperku dodałam do Dania pietruszkę posiekana , odrobine pora , szczypta oregano choć jakbym miała tymianek to dałabym tymianek i 4 ziarenka zmiażdżonej kolendry . Właśnie sie gotuje/ a zapach mmmm już ślinka leci . Dzięki za ten przepis:)
odpowiedz
3088 dni temu
A co z cytryną, która jest w przepisie?
odpowiedz
3088 dni temu
A w którym miejscu jest cytryna?
3086 dni temu
Cytryna jest na ulotce z Lidla, ten sam przepis, pół cytryny.
3086 dni temu
W przepisie nie wykorzystujemy cytryny, ale można nią doprawić gulasz do smaku :)
3089 dni temu
W składnikach brakuje informacji o cukinii :(
odpowiedz
3090 dni temu
A ile potrzeba cukinii?????
odpowiedz
zobacz wszystkie