Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem

Rodzina Dutkiewiczów


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • garnek

Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa

Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa

Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.

 

 

Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę

Warzywa kroimy w kostkę

Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.

Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając.

 

Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem

Podajemy z makaronem i koperkiem

Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Chili con carne

Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.

Chili con carne

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Gulasz wieprzowy z łopatki

Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.

Gulasz wieprzowy z łopatki

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Portugalski gulasz rybny

Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.

Portugalski gulasz rybny sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Etiopski gulasz z kapusty

Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.

Etiopski gulasz z kapusty

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (13)

Avatar
  • talasia talasia
    1315 dni temu
    garnek emaliowany :O - gdyby Magda to zobaczyla......:D

    odpowiedz

  • Ewa Ewa
    1785 dni temu
    Wyszło coś pomiędzy gulaszem a leczo. Zdecydowanie wolę albo jedno, albo drugie :P

    odpowiedz

  • Sylwia Sylwia
    2568 dni temu
    Pychotka! Dziś zrobiłam na obiad. Polecam :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3226 dni temu
    czy gulasz mozna podać z kaszą jaglaną?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3226 dni temu
    Doskonały pomysł!
  • Gość Gość
    2599 dni temu
    Nie mozna
  • Gość Gość
    3289 dni temu
    Ja zamiast koperku dodałam do Dania pietruszkę posiekana , odrobine pora , szczypta oregano choć jakbym miała tymianek to dałabym tymianek i 4 ziarenka zmiażdżonej kolendry . Właśnie sie gotuje/ a zapach mmmm już ślinka leci . Dzięki za ten przepis:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3292 dni temu
    A co z cytryną, która jest w przepisie?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3292 dni temu
    A w którym miejscu jest cytryna?
  • Gość Gość
    3290 dni temu
    Cytryna jest na ulotce z Lidla, ten sam przepis, pół cytryny.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3290 dni temu
    W przepisie nie wykorzystujemy cytryny, ale można nią doprawić gulasz do smaku :)
  • Gość Gość
    3293 dni temu
    W składnikach brakuje informacji o cukinii :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3294 dni temu
    A ile potrzeba cukinii?????

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!