Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- garnek
Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając.
Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Chili con carne
Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.
Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Etiopski gulasz z kapusty
Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cassolette z łososiem i ziemniakami
- Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
- Gulasz z jelenia
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Przecier z marchewki
- Gulasz z kaczych żołądków
- Gulasz po węgiersku
- Enchilady z dynią i fasolą w sosie pomidorowym
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Ciasto à la 3 Bit
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Fasola z makrelą
- Babeczki leśny mech
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Płatki owsiane i granola
- Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie – najczęstsze pytania adeptów sztuki kulinarnej
- Tarta „Malinowa chmurka”
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Pizzo-burger
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
1091 dni temu
garnek emaliowany :O - gdyby Magda to zobaczyla......:D
odpowiedz
1561 dni temu
Wyszło coś pomiędzy gulaszem a leczo. Zdecydowanie wolę albo jedno, albo drugie :P
odpowiedz
2344 dni temu
Pychotka! Dziś zrobiłam na obiad. Polecam :)
odpowiedz
3003 dni temu
czy gulasz mozna podać z kaszą jaglaną?
odpowiedz
3003 dni temu
Doskonały pomysł!
2375 dni temu
Nie mozna
3065 dni temu
Ja zamiast koperku dodałam do Dania pietruszkę posiekana , odrobine pora , szczypta oregano choć jakbym miała tymianek to dałabym tymianek i 4 ziarenka zmiażdżonej kolendry . Właśnie sie gotuje/ a zapach mmmm już ślinka leci . Dzięki za ten przepis:)
odpowiedz
3068 dni temu
A co z cytryną, która jest w przepisie?
odpowiedz
3068 dni temu
A w którym miejscu jest cytryna?
3066 dni temu
Cytryna jest na ulotce z Lidla, ten sam przepis, pół cytryny.
3066 dni temu
W przepisie nie wykorzystujemy cytryny, ale można nią doprawić gulasz do smaku :)
3069 dni temu
W składnikach brakuje informacji o cukinii :(
odpowiedz
3071 dni temu
A ile potrzeba cukinii?????
odpowiedz
zobacz wszystkie