
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- garnek
Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając.
Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Makowiec japoński
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (13)
1419 dni temu
garnek emaliowany :O - gdyby Magda to zobaczyla......:D
Odpowiedz
1890 dni temu
Wyszło coś pomiędzy gulaszem a leczo. Zdecydowanie wolę albo jedno, albo drugie :P
Odpowiedz
2673 dni temu
Pychotka! Dziś zrobiłam na obiad. Polecam :)
Odpowiedz
3331 dni temu
czy gulasz mozna podać z kaszą jaglaną?
Odpowiedz
3331 dni temu
Doskonały pomysł!
2703 dni temu
Nie mozna
3394 dni temu
Ja zamiast koperku dodałam do Dania pietruszkę posiekana , odrobine pora , szczypta oregano choć jakbym miała tymianek to dałabym tymianek i 4 ziarenka zmiażdżonej kolendry . Właśnie sie gotuje/ a zapach mmmm już ślinka leci . Dzięki za ten przepis:)
Odpowiedz
3397 dni temu
A co z cytryną, która jest w przepisie?
Odpowiedz
3397 dni temu
A w którym miejscu jest cytryna?
3395 dni temu
Cytryna jest na ulotce z Lidla, ten sam przepis, pół cytryny.
3395 dni temu
W przepisie nie wykorzystujemy cytryny, ale można nią doprawić gulasz do smaku :)
3398 dni temu
W składnikach brakuje informacji o cukinii :(
Odpowiedz
3399 dni temu
A ile potrzeba cukinii?????
Odpowiedz
zobacz wszystkie