
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- garnek
Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając.
Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Chili con carne
Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.

Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.

Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.


Etiopski gulasz z kapusty
Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.

Zobacz przepisy
na lato
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Camembert z grilla
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Butter chicken
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
1315 dni temu
garnek emaliowany :O - gdyby Magda to zobaczyla......:D
odpowiedz
1785 dni temu
Wyszło coś pomiędzy gulaszem a leczo. Zdecydowanie wolę albo jedno, albo drugie :P
odpowiedz
2568 dni temu
Pychotka! Dziś zrobiłam na obiad. Polecam :)
odpowiedz
3226 dni temu
czy gulasz mozna podać z kaszą jaglaną?
odpowiedz
3226 dni temu
Doskonały pomysł!
2599 dni temu
Nie mozna
3289 dni temu
Ja zamiast koperku dodałam do Dania pietruszkę posiekana , odrobine pora , szczypta oregano choć jakbym miała tymianek to dałabym tymianek i 4 ziarenka zmiażdżonej kolendry . Właśnie sie gotuje/ a zapach mmmm już ślinka leci . Dzięki za ten przepis:)
odpowiedz
3292 dni temu
A co z cytryną, która jest w przepisie?
odpowiedz
3292 dni temu
A w którym miejscu jest cytryna?
3290 dni temu
Cytryna jest na ulotce z Lidla, ten sam przepis, pół cytryny.
3290 dni temu
W przepisie nie wykorzystujemy cytryny, ale można nią doprawić gulasz do smaku :)
3293 dni temu
W składnikach brakuje informacji o cukinii :(
odpowiedz
3294 dni temu
A ile potrzeba cukinii?????
odpowiedz
zobacz wszystkie