
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski.
Cebulę siekamy, marchew kroimy w drobną kostkę. Oba składniki dusimy na gorącym oleju przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy kuminem, kurkumą, solą i pieprzem i krótko podsmażamy. Dolewamy 400 ml bulionu i dodajemy kapustę. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty, w razie potrzeby podlewamy pozostałym bulionem. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Imam bayildi – nadziewane bakłażany
Pyszne zapiekane w piecu łódeczki z wydrążonych bakłażanów wypełnione farszem z pomidorów, papryki, czosnku i przypraw.

Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.

Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!

Kurczak po marokańsku
Przekonaj się, że nawet bez tradycyjnego tadżinu można przygotować prawdziwego kurczaka po marokańsku.

Komentarze (1)
13 dni temu
Dziś zobiłem ETIOPSKI GULASZ Z KAPUSTY według...przepisu. Wyszedł super !!!!! Pozdrawiam i polecam
odpowiedz