Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski.
Cebulę siekamy, marchew kroimy w drobną kostkę. Oba składniki dusimy na gorącym oleju przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy kuminem, kurkumą, solą i pieprzem i krótko podsmażamy. Dolewamy 400 ml bulionu i dodajemy kapustę. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty, w razie potrzeby podlewamy pozostałym bulionem. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Imam bayildi – nadziewane bakłażany
Pyszne zapiekane w piecu łódeczki z wydrążonych bakłażanów wypełnione farszem z pomidorów, papryki, czosnku i przypraw.
Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Kurczak po marokańsku
Przekonaj się, że nawet bez tradycyjnego tadżinu można przygotować prawdziwego kurczaka po marokańsku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Ryżowe krokiety z mozzarellą i pieczarkami
- Słoneczny łosoś
- Pieczone warzywa w sosie curry z mlekiem kokosowym i jogurtem
- Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
- Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Wegańska fasolka po bretońsku
- Kaszotto z młodą kapustą
- Francuskie makaroniki
- Sałatka z rukoli z ciepłą mozzarellą w szynce bresaola
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Sycylijskie ciasto pistacjowe Bronte
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
430 dni temu
Dziś zobiłem ETIOPSKI GULASZ Z KAPUSTY według...przepisu. Wyszedł super !!!!! Pozdrawiam i polecam
odpowiedz