Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Farsz
Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i paprykę smażymy na gorącym oleju przez 2 minuty. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i gotujemy przez 5-7 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Bakłażany
Bakłażany czyścimy, kroimy na pół i wydrążamy. Bakłażany przysmażamy na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, lekko solimy i napełniamy masą pomidorową. Wlewamy bulion i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Lekka i prosta sałatka o ciekawym, głębokim smaku. Na jej przyrządzenie wystarczy jedynie dwadzieścia minut!
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
Potrawa rodem z Grecji, uwielbiana we Francji. Ty też pokochasz soczyste pomidory wypełnione, mięsnym farszem.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cukinia z pikantnym farszem wołowym
- Jabłka zapiekane z żurawiną
- Leczo
- Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Caponata
- Lasagne w papryce
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Jajka w kokilkach
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Faszerowane papryki na Halloween
- Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
- Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
- Faszerowane łódeczki ziemniaczane
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Karmelowy sernik z rosą
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Chlebek bananowy
- DESER SZAMPAŃSKI
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Babka z niespodzianką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka z ogórków z kurczakiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1660 dni temu
gdzie wlewamy bulion? , naczynie zamykamy? instrukcja niejasna
odpowiedz
1660 dni temu
Bulion wlewamy do naczynia żaroodpornego. Bakłażanów nie przykrywamy, pieczemy w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
442 dni temu
do szklanki. Będziemy popijać przy jedzeniu
2166 dni temu
Co zrobić z wydrążonym miąższem z bakłażana? Ja dodałam do farszu☺
odpowiedz
2792 dni temu
1 doniczka pietruszki ??? Zajarzyłam że chodzi wam o kupno pietruszki w doniczce ale w przepisie coś takiego?
odpowiedz
3106 dni temu
Dodałam jeszcze ser na górę do zapiekania. Pyszności!!! <3
odpowiedz
3109 dni temu
wspaniała potrawa, zachęca do jedzenie bakłażana, który nie wszystkim smakuje
odpowiedz