
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Farsz
Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i paprykę smażymy na gorącym oleju przez 2 minuty. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i gotujemy przez 5-7 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Bakłażany
Bakłażany czyścimy, kroimy na pół i wydrążamy. Bakłażany przysmażamy na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, lekko solimy i napełniamy masą pomidorową. Wlewamy bulion i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
1896 dni temu
gdzie wlewamy bulion? , naczynie zamykamy? instrukcja niejasna
odpowiedz
1896 dni temu
Bulion wlewamy do naczynia żaroodpornego. Bakłażanów nie przykrywamy, pieczemy w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
677 dni temu
do szklanki. Będziemy popijać przy jedzeniu
2401 dni temu
Co zrobić z wydrążonym miąższem z bakłażana? Ja dodałam do farszu☺
odpowiedz
3027 dni temu
1 doniczka pietruszki ??? Zajarzyłam że chodzi wam o kupno pietruszki w doniczce ale w przepisie coś takiego?
odpowiedz
3342 dni temu
Dodałam jeszcze ser na górę do zapiekania. Pyszności!!! <3
odpowiedz
3344 dni temu
wspaniała potrawa, zachęca do jedzenie bakłażana, który nie wszystkim smakuje
odpowiedz