Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa i mięso

Mięso kroimy w kostkę (1 x 1 cm). Cebulę i paprykę kroimy w kostkę (2 x 2 cm). Czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Marchew kroimy w kostkę.

Krok 2: Gotujemy gulasz 

Mięso oprószamy mąką i przesmażamy na smalcu na brązowy kolor. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy paprykę mieloną (i słodka, i ostrą) i koncentrat. Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy pomidory z puszki i skórkę otartą z cytryny. Dusimy przez ok. 10 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą. Całość dodajemy do mięsa. Dolewamy wody, tak aby pokryła całkowicie mięso. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do miękkości przez ok. 1,5 godziny.

Krok 3: Doprawiamy gulasz

Marchew przesmażamy na patelni i dodajemy do gotującego się mięsa. 20 minut przed końcem gotowania do gulaszu dodajemy przesmażoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    5 dni temu
    a co z pieczarkami ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4 dni temu
    Jest w przepisie, ze dodajemy 20 min przed końcem gotowania :) Czyytanie ze zrozumieniem 😋
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4 dni temu
    W pierwszym kroku kroimy pieczarki, a w trzecim jest informacja, kiedy należy je dodać :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram