Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa i mięso
Mięso kroimy w kostkę (1 x 1 cm). Cebulę i paprykę kroimy w kostkę (2 x 2 cm). Czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Marchew kroimy w kostkę.
Krok 2: Gotujemy gulasz
Mięso oprószamy mąką i przesmażamy na smalcu na brązowy kolor. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy paprykę mieloną (i słodka, i ostrą) i koncentrat. Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy pomidory z puszki i skórkę otartą z cytryny. Dusimy przez ok. 10 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą. Całość dodajemy do mięsa. Dolewamy wody, tak aby pokryła całkowicie mięso. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do miękkości przez ok. 1,5 godziny.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Marchew przesmażamy na patelni i dodajemy do gotującego się mięsa. 20 minut przed końcem gotowania do gulaszu dodajemy przesmażoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz niemiecki
Poznaj przepis na wołowo-wieprzowy gulasz z dodatkiem warzyw korzeniowych i aromatycznych przypraw!
Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!
Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe – gulasz z chorizo i ciecierzycą w tortilli!
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Stek wołowy z grilla
- Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
- Migdałowe ciasteczka
- Żurek babci
- Minipizza z kabanosami
- Gulasz z dzika z grzybami
- Gulasz z jelenia
- Karp w galarecie
- Kajmak na trzy sposoby
- Kompot z suszonych owoców
- Kompot jabłkowy
- Gulasz z kaczych żołądków
- Tatar wołowy
- Kotlety mielone z purée
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- DESER SZAMPAŃSKI
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Babka z niespodzianką
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (23)
456 dni temu
Proszę spojrzeć na krok 3, tam jest napisane o papryce
odpowiedz
525 dni temu
Witam, a kiedy dodajemy paprykę świeża ?? Brak opisu w przepisie.
odpowiedz
848 dni temu
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das ist wohl thema? hmmmm , best regards for all :) POO I need to use eng or can GER?
odpowiedz
1027 dni temu
hello. topic for me thanks kelly
odpowiedz
1147 dni temu
Hello everyone on this forum - thanks. My name is Mark and i am from luxembourg best regards :)
odpowiedz
1276 dni temu
A czy jak chcę ten gulasz zapasteryzować w słoikach to mam skrócić czas duszenia gulaszu np. do godziny, żeby się podczas pasteryzacji nie rozgotowało? Marchew i pieczarki też dodać wtedy dopiero przed samą pasteryzacją?
odpowiedz
1274 dni temu
Wojtku, owszem-warto skrócić czas gotowania gulaszu do 1 godziny. Składniki, które należy przesmażyć i dodać do gulaszu 20 minut przed końcem gotowania, dodaj tuż przed rozpoczęciem pasteryzacji.
1294 dni temu
How do I move a thread to a different topic? hi all :)
odpowiedz
1298 dni temu
How do I move a thread to a different topic? hi all :)
odpowiedz
1314 dni temu
yyy where can i find a shoutbox message? / sells
odpowiedz
1314 dni temu
Hello Sellnug,to send an e-mail to Lidl Kitchen, kindly complete the contact form: https://kuchnialidla.pl/kontakt
1321 dni temu
yyy where can i find a shoutbox message? / sells
odpowiedz
1434 dni temu
W którym momencie dodajemy marchew? Nie jest to jasno napisane :(
odpowiedz
1434 dni temu
Joanno, kiedy gulasz będzie się już dusił na patelni, osobno podsmaż delikatnie marchewkę, a następnie dodaj do gulaszu tak, aby dusiła się razem z całością :)
1426 dni temu
po zeszkleniu sie cebuli
1974 dni temu
Help. I am looking for guide
odpowiedz
2372 dni temu
Spróbuj przed smarzeniem miesa oprószyć je mąką pszenną i odstawić w temperaturze pokojowej na pół godziny przed smarzeniem robiłam ten gulasz juz kilka razy na poaczątku nie wychodziło mi za bardzo ale jak już spróbowałam tej sztuczki to jest w miare ok :)
odpowiedz
2134 dni temu
smażeniem!!!!
2380 dni temu
Co zrobić żeby mięso nie było twarde?
odpowiedz
2379 dni temu
Wołowinę należy długo dusić na wolnym ogniu - jeśli po upływie czasu, który jest podany w przepisie wołowina nadal jest twarda, może to być wina mięsa i należy ją po prostu dusić dłużej, do miękkości oraz jeśli zajdzie taka konieczność dolać wody :)
2423 dni temu
a co z pieczarkami ?
odpowiedz
2422 dni temu
Jest w przepisie, ze dodajemy 20 min przed końcem gotowania :) Czyytanie ze zrozumieniem 😋
2422 dni temu
W pierwszym kroku kroimy pieczarki, a w trzecim jest informacja, kiedy należy je dodać :)
zobacz wszystkie